dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
ATENCIÓ AL CIUTADÀ > Informació d'interès > Unitat de mediació cultural

Unitat de Mediació Cultural

La Mediació Cultural en l’àmbit de la salut representa una resposta a les dificultats amb les que es troben professionals i serveis de salut davant la necessitat de donar assistència a usuaris que provenen d’altres països i que pertanyen a grups culturals diversos.

El Departament de Salut, a través del Pla Director d’Immigració, estableix una línia d’actuació relacionada amb la intermediació cultural, que està orientada a la superació de les situacions de desigualtat en les quals es troben els diferents col·lectius amb respecte al sistema de salut.

El CST vol garantir una atenció de màxima qualitat a tots els ciutadans de la seva àrea de referència i és per aquest motiu que ha treballat en l’atenció a les persones immigrades i ha participat activament en formació de mediadors interculturals en el programa desenvolupat pel  Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i subvencionat per l’obra social de la Fundació la Caixa.

Actualment disposa d’una  aplicació multimèdia i multilingüe que ajuda a millorar la comprensió entre el personal assistencial i pacients de diferents orígens. Aquesta aplicació anomenada Universal Doctor Speaker permet formular preguntes i explicacions en 9 idiomes diferents: anglès, francès, alemany, portuguès, romanès, rus, mandarí, àrab i urdú.

Veure vídeo

Es pot accedir al nostre servei de mediació cultural contactant amb la Unitat d’Atenció al Ciutadà.

 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea