dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Què fem > Els nostres àmbits d'atenció > Àmbit d'Atenció a la Salut Mental > Acord CST - Consell de l'Audiovisual de Catalunya: Família i pantalles

Àmbit d'Atenció a la Salut Mental

  Servei de Psiquiatria
  Centre de Salut Mental d’Adults de Terrassa (CSMA)
  Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí
  Centres de Salut Mental Ferran Salsas i Roig
  Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa
  Clínica del Liti
  Acord CST - Consell de l'Audiovisual de Catalunya: Família i pantalles
Família i pantalles
 
Sovint les famílies i l'escola mostren preocupació per l'ús o l'abús de les pantalles que fan nois i noies. Aquesta pantallitis no és una qüestió alarmant, en general, i de fet, fora bo que ens plantegéssim si nosaltres mateixos, els adultes, també en patim.
 
Amb aquests vídeos que us presentem en col·laboració amb la Unitat d'Atenció al Joc Patològic i altres Addiccions No Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), volem contribuir a donar algunes respostes a preguntes que segur que en algun moment tots ens hem fet. Dubtes que ens plantegem quan veiem els fills buscant informació a internet, jugant a videojocs davant de la pantalla o comunicant-se amb els seus amics amb el mòbil.
 
En quin moment les mares i els pares ens hem de preocupar? Quins són els senyals que ens indiquen que hem d'intervenir-hi? Què podem fer si creiem que estem davant d'un ús perjudicial de les pantalles per part dels nostres fills?
 
En aquests vídeos divulgatius, la doctora Núria Aragay, psicòloga adjunta coordinadora de la Unitat d'Atenció al Joc Patològic i Altres Addicions no Tòxiques del CST, ens dóna algunes pistes. 

1.- No ens alarmem

Les tecnologies de la informació i la comunicació són eines molt útils que han generat canvis en la forma de relacionar-nos i comunicar-nos. El seu ús, encara que de vegades pugui ser excessiu, no sol implicar cap problema. La doctora Núria Aragay, psicòloga adjunta de la Unitat d’Adicions No Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa ens ho explica.
 

 


2.- Identifiquem els usos problemàtics

Els i les joves viuen i es relacionen a través de les xarxes socials i són un element molt important en el desenvolupament de l'autoimatge. Quan podem considerar que n'estan fent un ús problemàtic? La doctora Núria Aragay, psicòloga adjunta de la Unitat d’Atenció al Joc Patològic i altres Addiccions No Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa ens dóna algunes pistes per identificar usos problemàtics.

 
 

3.- Què podem fer quan hi ha un problema?

Si hem detectat un ús excessiu de les xarxes socials i dels dispositius tecnològics hi ha algunes accions que podem dur a terme com a família o al centre educatiu. En darrer terme, si no sabem com afrontar-ho el millor és recórrer a personal sanitari especialitzat. La doctora Núria Aragay, psicòloga adjunta de la Unitat d'Addiccions No Tòxiques del Consorci Sanitari de Terrassa ens ho explica.
 

 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea