dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Què fem > Els nostres àmbits d'atenció > Àmbit d'Atenció a la Salut Mental > Servei de Psiquiatria

Àmbit d'Atenció a la Salut Mental

  Servei de Psiquiatria
  Centre de Salut Mental d’Adults de Terrassa (CSMA)
  Servei de Rehabilitació Comunitària de Rubí
  Centres de Salut Mental Ferran Salsas i Roig
  Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa
  Clínica del Liti
  Acord CST - Consell de l'Audiovisual de Catalunya: Família i pantalles
Servei de Psiquiatria

El Servei de Psiquiatria de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa comprèn la Unitat d’Hospitalització d’Aguts, el Programa d’Interconsulta i Enllaç, l’atenció al Servei d’Urgències de 24h, el Programa de Consell Mèdic Telefònic d’Urgències, els Programes Especials de la Consulta Externa i la Unitat de Joc Patològic i Addiccions No Tòxiques.

PROFESSIONALS

Direcció d’àmbit Vicenç Vallès i Callol
Subdirecció d'infermeria Maite Sanz Osorio
Cap de servei Vicenç Vallès i Callol
Unitat administrativa Yésika Galindo Marrón
Metges adjunts 11
Psicòlegs  11
   
 

HORARIS I CONTACTE

Horari laborables 8:00 a 17:00 h
Tel. directe 93 731 47 71
Centraleta / extensió 93 731 00 07 / 2791
Adreça electrònica spsiquiatria@cst.cat
Adreça postal Ctra. Torrebonica s/n
08227 Terrassa
Ubicació física Planta 7a dreta
   

CARTERA DE SERVEIS

Unitat d’Hospitalització d’Aguts

Consta de 16 llits individuals a la planta 7a de l’Hospital de Terrassa. Té l’objectiu de tractar pacients de Terrassa, Matadepera, Sant Quirze, Rubí i Castellbisbal, dins el sector sanitari del CST, que pateixen trastorns psiquiàtrics greus i aguts en els quals es preveu que el tractament seguint els criteris de la Medicina Basada en l’Evidència per part d’especialistes en Psiquiatria, Psicologia Clínica i personal d’Infermeria especialitzat en Salut Mental no es demorarà més enllà de poques setmanes.

Programa d’Interconsulta i Enllaç

Dut a terme per especialistes en Psiquiatria i Psicologia Clínica, i metges i psicòlegs en formació d’aquestes especialitats, aquest programa té com a objectiu l’atenció de pacients adults ingressats en altres plantes de l’Hospital de Terrassa i que pateixen un trastorn psiquiàtric comòrbid que precisa atenció durant la seva hospitalització.

Unitat de Joc Patològic i Addiccions No Tòxiques

Atén ambulatòriament pacients adults amb addiccions al joc o altres conductes addictives no tòxiques que són derivats principalment des dels dispositius d’Atenció Primària i d’Atenció a la Salut Mental dels sectors sanitaris del Vallès Oriental i el Vallès Occidental. A més del tractament individual o grupal d’aquests trastorns, es realitzen activitats preventives (informació i detecció precoç), educatives (assessorament familiar i escolar) i de col·laboració en la reinserció sociolaboral d’aquests pacients. Les conseqüències familiars d’aquests trastorns es tracten en grups de suport als familiars dels pacients amb joc patològic.

Programes Especials a la Consulta Externa

  • Neuropsicologia.
  • Clínica de liti, altres eutimitzants i Clozapina.
  • Psiquiatria Perinatal.
  • Psiquiatria de l’Adolescent.
  • Atenció Psiquiàtrica a pacients oncològics.
  • Atenció Psiquiàtrica d’adults amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat.

Servei d’urgències

El servei d’urgències de l’Hospital de Terrassa disposa d’atenció psiquiàtrica amb presència física les 24 hores del dia tots els dies de la setmana. L’especialista en Psiquiatria atén les persones que ho precisin segons els protocols del servei d’urgències.

Programa de Consell Mèdic Telefònic

L’objectiu d’aquest programa és donar suport i orientació clínica especialitzada a metges que estan atenent de forma urgent adults amb patologies psiquiàtriques mitjançant una consulta telefònica directa. L’àmbit territorial és el que correspon als sectors sanitaris del Vallès Occidental i Oriental, Osona, Bages, Bergadà, Solsonès i Cerdanya.

 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea