dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Què fem > Els nostres àmbits d'atenció > Àmbit d'Atenció Quirúrgica

Àmbit d'Atenció Quirúrgica

  Servei de Cirurgia General
  Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica
  Servei de Ginecologia
  Servei d'Oftalmologia
  Unitat d'Otorinolaringologia
  Servei d'Urologia
  Unitat de Cirurgia Plàstica i Reparadora
  Unitat de Cirurgia Toràcica
  Unitat d'Angiologia i Cirurgia Vascular
  Servei d'Anestesiologia, Reanimació i Dolor

L’Àmbit Quirúrgic agrupa diverses especialitats quirúrgiques que donen suport assistencial dins de l’Organització Sanitària Integral que constitueix el CST. La seva activitat assistencial es desenvolupa fonamentalment a l’Hospital de Terrassa, si bé una part de l’activitat ambulatòria es realitza a alguns centres d’atenció primària i centres penitenciaris.

Les especialitats quirúrgiques que formen part d’aquest Àmbit són Cirurgia General, Oftalmologia, Cirurgia Vascular, Urologia, Cirurgia Plàstica, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Otorinolaringologia i Cirurgia Toràcica.

Els serveis de Cirurgia General, Traumatologia i Oftalmologia tenen programes de formació per a metges residents dins del programa MIR. La resta d’especialitats participen en els programes formatius de metges residents d’altres especialitats tant mèdiques com quirúrgiques.

Dins de la Direcció de l’Àmbit Quirúrgic també hi ha el Bloc Quirúrgic que integra tota l’àrea de quiròfans agrupats en dues plantes de l’hospital i que sumen un total d’onze. A la planta 3a de l’Hospital de Terrassa hi ha ubicada la unitat de cirurgia sense ingrés (UCSI), amb quatre quiròfans, i les seves àrees de reanimació específiques que donen suport a aquest dispositiu. El Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Dolor està integrat en aquest bloc. Tot i que la seva activitat fonamental es desenvolupa a l’Àrea Quirúrgica una part important es realitza fora l’Àrea Quirúrgica donant suport a actes assistencials que es produeixen en àrees de diagnòstic com endoscòpies, diagnòstic per la imatge, etc., i que ha experimentat un important creixement en els últims anys. A més, una part de la seva activitat assistencial es dedica al tractament de pacients amb diferents tipus de dolor crònic.

 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea