dimecres, 1 de desembre de 2021
  
 
GRUP CST > Què fem > Els nostres àmbits d'atenció > Serveis de Suport Clínic > Servei de Diagnòstic per la Imatge

Serveis de Suport Clínic

Servei d'anatomia patològica
Servei de diagnòstic per la imatge
Servei de genètica molecular
Servei de laboratori
Servei de Diagnòstic per la Imatge

El Servei de Diagnòstic per la Imatge té com a finalitat la realització d’exploracions destinades a l’obtenció d’imatges amb finalitat diagnòstica o terapèutica. Per això s’utilitzen diverses tècniques fruit de la incorporació de tecnologia biomèdica.

D’entre les tècniques utilitzades, algunes es basen en l’obtenció d’imatges a partir de l’emissió de radiacions ionitzants. Aquest és el cas de la radiologia simple, la Tomografia Computada, la Mamografia i la Densitometria. D’altres utilitzen altres tecnologies. Així, l’ecografia es basa en l’ús d’ultrasons, mentre que la Ressonància Magnètica ho fa a partir de la generació de camps magnètics. És per aquest motiu que s’ha substituït el nom tradicional de servei de radiodiagnòstic pel de diagnòstic per la imatge, degut al fet que l’ús de radiacions ionitzants no és l’única tecnologia utilitzada per l’obtenció d’imatges.

L’objectiu és obtenir imatges pel diagnòstic i/o per guiar procediments terapèutics. Gràcies a aquestes tecnologies s’arriba a diagnòstics o es realitzen intervencions terapèutiques mínimament invasives, en comparació amb els procediments predominants de fa alguns anys. Això es realitza amb màxima qualitat i seguretat tant pels pacients com pels treballadors i es basa en criteris fonamentats i consensuats entre els professionals del CST a partir de les evidències publicades i comunicades en els fors especialitzats.

PROFESSIONALS

Direcció d'àmbit Joan Paloma
Cap de Servei Lola Esteba
Cap de la Unitat de Patologia Mamària Milagros Teixidó
Coordinació tècnica Sònia López / Gertru Garrido
Metges adjunts 11
Metges residents 4
   
 

HORARIS I CONTACTE

Horari laborables 8:00 a 21:30 h
Tel. directe 93 731 39 91
Centraleta / extensió 93 731 00 07 / 2141
Adreça electrònica SRadiologia@cst.cat
Adreça  Ctra. Torrebonica s/n
08227 Terrassa
   

CARTERA DE SERVEIS 

 

POLÍTICA DE QUALITAT

 

CERTIFICACIONS DE QUALITAT

    


 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea