dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Què fem > Els nostres àmbits d'atenció > Coordinació assistencial > Unitat Assistencial del CAR de Sant Cugat

Coordinació assistencial

  Servei de Fisioteràpia i Rehabilitació
  Servei de Medicina de l'Esport
  Unitat Assistencial del CAR de Sant Cugat
Unitat Assistencial del CAR de Sant Cugat

La creació de la Unitat Assistencial i Preventiva de l’Esport (UAPE-CAR) forma part d’un projecte innovador que té com a objectiu l’atenció mèdica integral de l’esportista d’elit a partir dels fets diferencials pel que fa a la prevalença dels seus problemes de salut.

La UAPE-CAR es dota de personal a càrrec del CST i del CAR. La UAPE-CAR és un servei mèdic jerarquitzat integrat a efectes sanitaris dins l’estructura del CST- Hospital de Terrassa i comandat per un metge especialista de medicina de l’esport. La UAPE participa en el CAR com a unitat integrada dins l’estructura del Centre. El cap de la UAPE participa activament en les reunions i decisions de l’equip directiu del CAR, i la UAPE segueix les directrius de la Direcció del Centre. L’atenció sanitària prestada als esportistes del CAR, està dins del marc del conveni subscrit  pel Consorci Sanitari de Terrassa, el Servei Català de la Salut i la Secretaria General de l'Esport a l’any 1991.

El CST integra la UAPE-CAR dins la seva estructura com a servei mèdic específic, d’ubicació i activitat bàsicament extrahospitalària, però que utilitza l’estructura hospitalària per aquells processos que ho requereixen. D’aquesta manera s’integren els pacients del CAR dins del sistema assistencial propi de l’Hospital.

Aquesta unitat també ofereix assistència mèdica a clients privats i a Mútues o Federacions Esportives.

Després de 20 anys d’experiència, la UAPE-CAR ha esdevingut Centre de referència de Medicina de l’Esport a nivell Catalunya i Espanya. Això es deu tant a la seva activitat assistencial com a la difusió dels coneixements en reunions de l’àmbit i la formació d’especialistes de l’Escola de Medicina de l’Educació Física i l’Esport de la Universitat de Barcelona. La implementació d’aquest model propi, adaptat a les necessitats dels esportistes i a la realitat del país, ha convertit aquesta Unitat en un model referent per altres centres arreu del món.

PROFESSIONALS

Direcció d’àmbit Cristina Roure
Cap de Servei Montse Bellver
   
   
 

HORARIS I CONTACTE

Horari laborables De 8:00 a 20:00 h
Telèfon 935 89 19 29
Adreça electrònica info@car.edu
Adreça postal Av. Alcalde Barnils, 3-5 08173  Sant Cugat del Vallès
   

CARTERA DE SERVEIS

Consulta externa.

Atenció urgent.

Atenció d’infermeria.

Ecografia.

Electromiografia.

Cirurgia ambulatòria.

Fisioteràpia i rehabilitació.

Programa entrenament visual.

Revisió de salut.

Test de byodex.

Test endarderitis.

Test de força lumbar (MEDEX).

Test isocinètic (CYBEX).

Test plataforma.

Test síndrome compartimental.

 
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea