dilluns, 10 de maig de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Comunicació i premsa
>

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa Filtre per any :    

La regidora d’accessibilitat visita l’Hospital de Terrassa

La regidora d’accessibilitat visita l’Hospital de Terrassa


Terrassa, 6 de maig de 2021. En el marc de l’adhesió al Pacte de ciutat per l’Accessibilitat Universal rubricat el passat mes de març i que té per objectiu millorar l’accessibilitat als centres sanitaris a persones amb algun tipus de discapacitat, la regidora d’accessibilitat, Mònica Polo, ha visitat l’Hospital de Terrassa.

(+)
Els mòduls exteriors del CAP Anton de Borja ja estan operatius

Els mòduls exteriors del CAP Anton de Borja ja estan operatius


Rubí, 30 d’abril de 2021 - El Consorci Sanitari de Terrassa ha posat en marxa 3 mòduls de suport davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) Anton de Borja de Rubí per donar assistència als pacients amb sospita COVID-19 i les proves relacionades amb el seu diagnòstic.

(+)
El CST i La Vida és Xula presenten els resultats de l’ús d’un dispositiu per a la prevenció de l’alopècia en malaltes de càncer de mama

El CST i La Vida és Xula presenten els resultats de l’ús d’un dispositiu per a la prevenció de l’alopècia en malaltes de càncer de mama
Terrassa, 29 d’abril de 2021. El Servei d’Oncologia de l’Hospital de Terrassa utilitza un Dispositiu de Prevenció de l’Alopècia en malaltes amb càncer de mama des de l’abril de 2019.

(+)
Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistents

Un estudi liderat pel CST demostra una correlació entre casos greus de Covid i problemes neurològics persistentsTerrassa, 28 d'abril de 2021. "Les persones que pateixen una covid-19 greu amb major afectació respiratòria després presenten més problemes neurològics". Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi liderat pel Dr. Gabriel Salazar, cap de neurologia del Consorci Sanitari de Terrassa, en el qual s’han analitzat els símptomes neurològics de llarga durada que pateixen els pacients que han hagut de ser ingressats a l’UCI

(+)
La Diada de Sant Jordi a l

La Diada de Sant Jordi a l'Hospital de Terrassa


Terrassa, 23 d'abril de 2021. L'Hospital de Terrassa va celebrar la Diada de Sant Jordi i ho va fer amb la mateixa il·lusió de sempre però amb les mesures preventives contra la Covid ben presents per tal que fos una jornada festiva responsable i segura amb el llibre i la rosa com a grans protagonistes.

(+)
Entra en funcionament un nou espai polivalent a l

Entra en funcionament un nou espai polivalent a l'Hospital de Terrassa


Terrassa. 15 d'abril de 2021. L’Hospital de Terrassa ha posat en marxa un nou espai d’hospitalització polivalent de 800 m2, ubicat al costat del Servei d’Urgències. La consellera de Salut, Alba Vergés, i el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, han visitat aquest matí el dispositiu, que compta amb 28 llits equipats per atendre pacient urgent i crític amb utilització d’equipament mèdic de suport vital. 

(+)
2 d

2 d'abril, Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme


El dia 2 d'abril se celebra el dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) està compromès amb el seu abordatge des d'una perspectiva integral. 

(+)
Dia Mundial contra el Càncer de Colon: tot el què has de saber

Dia Mundial contra el Càncer de Colon: tot el què has de saber


Terrassa, 31 de març de 2021.  Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Còlon, el Consorci Sanitari de Terrassa realitza una campanya de Cribratge de detecció precoç de Càncer de Còlon amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar a la població sobre la realitat i necessitats dels pacients i sobre la importància de l'adopció d'hàbits de vida saludables per a la prevenció d'aquest tumor.

(+)
Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa s

Mútua de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa s'adheriran al Pacte de ciutat per l'Accessibilitat UniversalTerrassa, 23 de març de 2021. La sessió de la Comissió Municipal d'Accessibilitat, celebrada divendres passat en format telemàtic per parlar de quines problemàtiques d'accessibilitat existeixen en l'àmbit sanitari, va comptar amb la presència de la directora de la Fundació Assistencial Mútua de Terrassa, Yolanda Cuesta Mieza; i del director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Alfredo García Díaz, entre d'altres representants.

(+)
Vacunació COVID als pacients de diàlisi del Consorci Sanitari de Terrassa

Vacunació COVID als pacients de diàlisi del Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 04 de març de 2021. Aquesta setmana s’han administrat les primeres dosis de la vacunació COVID19 a tots els pacients en tractament substitutiu renal del Consorci Sanitari de Terrassa.

(+)
Dia Mundial de l

Dia Mundial de l'Obesitat al Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 4 de març de 2021. L'obesitat és una malaltia crònica associada a múltiples comorbiditats que requereix per al seu correcte maneig, d’actuacions molt estructurades des de diferents àmbits i sempre pensades a llarg termini.

(+)
El Consorci Sanitari de Terrassa crea la Unitat d

El Consorci Sanitari de Terrassa crea la Unitat d'Olfacte


Terrassa, 1 de març de 2021. El Consorci Sanitari de Terrassa ha posat en marxa  la Unitat d’Olfacte amb l’objectiu de tractar i estudiar pacients que han patit alteracions olfactives a causa de la COVID19.

(+)
El Consorci Sanitari de Terrassa recupera l

El Consorci Sanitari de Terrassa recupera l'autonomia de gestió


El Pla estratègic 2021-2024 permetrà nous reptes assistencials que milloraran l’atenció dels nostres pacients

Terrassa, 26 de febrer de 2021. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha recuperat el règim d’autonomia de gestió que va perdre durant l’any 2016, com a conseqüència de la greu situació financera general de l’entitat segons resolució de data 25 de febrer del 2021, de la Comissió Interdepartamental per a la Sostenibilitat del Sistema Sanitari.

(+)
El Servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa inicia el Programa d’Hemodiàlisi Domiciliària

El Servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa inicia el Programa d’Hemodiàlisi DomiciliàriaEls pacients candidats ja no hauran de desplaçar-se a l’hospital per fer les sessions

Terrassa, 22 de febrer de 2020. - El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat el programa d’hemodiàlisi domiciliària aquest mes de febrer. El primer pacient ha començat a fer hemodiàlisi al seu domicili sense cap incidència, després de 4 setmanes d'entrenament a la Unitat de Diàlisi de l’Hospital de Terrassa.

(+)
Cultura Popular porta el seu calendari a l’Hospital de Terrassa

Cultura Popular porta el seu calendari a l’Hospital de Terrassa


Terrassa. 18 de febrer de 2021. Una delegació de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa encapçalada pel seu President, Aniol Galí, han portat aquest matí a l’Hospital de Terrassa el calendari que han editat aquest 2021 en reconeixement i homenatge als professionals sanitaris.

(+)
Lliurament premis de Recerca Matilde Ezquerra Lezcano al Consorci Sanitari de Terrassa

Lliurament premis de Recerca Matilde Ezquerra Lezcano al Consorci Sanitari de TerrassaTerrassa. 16 de febrer de 2021. En un any marcat per la Covid, l’Hospital de Terrassa ha acollit una nova edició del Premi Matilde Ezquerra Lezcano on es premia els treballs de recerca fets per residents durant el seu període de formació al Consorci Sanitari de Terrassa.

(+)
Una investigació feta en el Consorci Sanitari de Terrasa ha demostrat que la realització d

Una investigació feta en el Consorci Sanitari de Terrasa ha demostrat que la realització d'un programa d'exercicis físics isomètrics milloren la maduració de les fístules arteriovenoses per a hemodiàlisi.
Terrassa, 02 de febrer de 2021. L'estudi, realitzat per la Dra. Irati Tapia González adjunta al Servei de Nefrologia, ha estat publicat en la revista Clinical Kidney Journal i s'ha presentat en diversos congressos nacionals, com en la Societat Espanyola de Nefrologia (SEN) i internacionals europeus com el ERA-EDTA i Vascular Access Society (VAS).

(+)
S

S'inicia l'administració de la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 als professionals del Consorci Sanitari de TerrassaTerrassa, 28 de gener de 2021. Des d'avui i fins el 3 de febrer es procedirà a l’administració de la segona dosi de la vacuna als professionals del Consorci Sanitari de Terrassa que es van posar la primera dosi. 

(+)
S’instal·la un nou mòdul de suport per al Cap Anton de Borja de Rubí

S’instal·la un nou mòdul de suport per al Cap Anton de Borja de Rubí


El nou equipament estarà destinat a l’atenció del pacient amb sospita de Covid-19, cosa que permetrà recuperar espai dins del CAP i guanyar en seguretat

(+)
Unitat de Mediació Sanitària del Consorci Sanitari Terrassa

Unitat de Mediació Sanitària del Consorci Sanitari Terrassa


Terrassa, 21 de gener de 2021. Avui és el dia europeu de la mediació i en commemoració a aquesta data des de la Unitat de Mediació us volem fer arribar la tasca que realitzem amb molta il·lusió des de fa setze anys aquí al Consorci Sanitari de Terrassa per expandir el coneixement entorn aquesta disciplina encara prou desconeguda a escala social.

(+)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea