dilluns, 18 de novembre de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

<br> El mNACTEC organitza visites guiades i tallers per als usuaris de diversos centres del CST


El mNACTEC organitza visites guiades i tallers per als usuaris de diversos centres del CST  • S’organitzen visites guiades al Museu per als usuaris dels centres oberts de salut mental i gent gran, i activitats al centre sanitari per als pacients hospitalitzats de geriatria i pediatria
  • L’acció s’emmarca en el Programa de Responsabilitat social del Museu, amb la voluntat d’oferir els serveis del mNACTEC de forma gratuïta a col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials 

  • Des del Consorci Sanitari de Terrassa, s’emmarca la iniciativa dins del Servei de Voluntariat CST que actualment aplega més de 100 voluntaris


El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzarà a partir d’aquest mes de març visites guiades i tallers per als usuaris de diversos centres del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

 

D’una banda, es programen visites guiades i tallers al Museu per als usuaris del Centre de Salut Mental d’Adults de Terrassa, del Centre de Rehabilitació Comunitària i la Llar Sant Llàtzer per a gent gran. En el cas d’aquests col·lectius, s’ha decidit fer les activitats al Museu en lloc de fer-les a les instal·lacions del CST perquè és una opció que aporta beneficis en diversos àmbits: la inclusió d’aspectes emocionals i vivencials; l’oportunitat de moure’s i sortir dels seus ambients habituals per fer activitats motivadores; el foment de l’interès i la descoberta, i la potenciació de la relació amb l’entorn i amb els companys i els monitors del museu.

En canvi, les activitats per als pacients hospitalitzats de geriatria i pediatria de l’Hospital de Terrassa es fan al mateix centre sanitari. En aquest cas, són els monitors del mNACTEC els que es desplacen i donen a conèixer el Museu d’una manera diferent, amb l’organització de tallers, acompanyats del servei de voluntaris de l’Hospital.

Les activitats ofertes a aquests col·lectius són fruit d’un treball conjunt del mNACTEC i el CST per adequar les visites, les activitats i els materials didàctics del Museu als usuaris de les instal·lacions del Consorci. Per a la preparació d’aquest programa, des del mes de novembre s’han dut a terme 8 visites pilot amb aquests col·lectius al Museu i un taller pilot a la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa.

Aquesta actuació s’emmarca en el Programa de Responsabilitat social del Museu, amb la voluntat d’oferir els serveis del mNACTEC de forma gratuïta a col·lectius desfavorits i/o amb necessitats especials.

El Consorci Sanitari de Terrassa col·labora amb diferents entitats socials arrelades al territori amb l'objectiu d’afavorir la cohesió social i garantir la prestació adequada als serveis socials. Disposa a més, del programa de voluntariat que compta en l’actualitat amb 107 voluntaris que ofereixen acompanyaments i activitats de dinamització a les persones en tots els seus dispositius.

 

Peus de foto: Un grup d’usuaris de l’Hospital de dia del Centre de Salut Mental del CST ha visitat l’exposició “Enérgeia”. El director del mNACTEC, Jaume Perarnau, i del gerent del CST, Dr. Alfredo Garcia Diaz, presentant l’acord entre les dues institucions.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea