dimarts, 16 de juliol de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

3a edició de la jornada d’actualització en Nefrologia per Atenció Primària centrada en la malaltia renal crònica

3a edició de la jornada d’actualització en Nefrologia per Atenció Primària centrada en la malaltia renal crònica

 

Terrassa, 23 de novembre de 2018. El passat divendres va celebrar-se a l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa la tercera edició de la jornada d’actualització en Nefrologia per Atenció Primària, organitzada per la Comissió de Malaltia Renal Crònica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST). La inauguració va anar a càrrec de la Dra. Rosa Asbert, directora mèdica de l'Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i el Dr. Jaume Boadas, director Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa.

El propòsit de la sessió fou proporcionar una darrera actualització en termes de coneixements als metges i professionals d’infermeria d'Atenció Primària per millorar el tractament de la patologia nefrològica. La jornada s’inicià amb la presentació de l’esmentada comissió, a càrrec de la Dra. Mònica Pou, adjunta al Servei de Nefrologia de l’HUMT i del CST que es va referir als objectius acomplerts per la comissió des de la seva posada en marxa el passat 2009 i va abordar també els principals reptes de futur.

Acte seguit s’esdevingueren dues sessions, la primera de les quals es va centrar en la Malaltia Crònica Avançada (MRC). En el marc d’aquesta primera part va tenir lloc la conferència “Maneig conservador de la MRC” i la taula de debat “Què ha de saber un metge d’Atenció Primària sobre MRC Avançada?”. La segona sessió inclogué una conferència sota el títol “Maneig de la micró albuminúria-proteïnúria” i acte seguit es feu la posada en comú de diversos casos clínics, en aquesta ocasió sota el títol “Nefropatia i nous fàrmacs”.

Les diverses ponències van anar  a càrrec de professionals del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) i del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) i de professionals dels Centres d’Atenció Primària d’ambdues entitats. A més, també hi intervingué el Servei de Nefrologia de l’Hospital Althaia, el Servei de Pal·liatius del CST i, més enllà de l’especialitat de Nefrologia, hi va participar també el Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’HUMT i el Servei de Pal·liatius del CST.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea