dimarts, 19 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Acte de reconeixement al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa

Acte de reconeixement al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa

 

Terrassa, 31 de gener de 2019. Avui s’ha celebrat a l’Hospital de Terrassa l’acte anual de reconeixement i agraïment al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

El Dr. Alfredo Garcia, director-gerent CST, la Sra. Núria Pagès, directora de Gestió de Pacients i Atenció al Ciutadà (GPAC) i la Sra. Lydia González, coordinadora de la Unitat de Treball Social han donat la benvinguda als assistents i han agraït la tasca que fan els voluntaris de les entitats: Creu Roja de Terrassa, Justícia i Pau, Oncolliga, i Associació Martin Luther King, així com els voluntaris del CST.

En la presentació, s’ha destacat la importància dels programes d’acompanyament i de dinamització que porten a terme els voluntaris. Sovint els centres sanitaris es focalitzen a solucionar els problemes de salut i el voluntariat  permet complementar el suport afectiu i fer una atenció més humanitzada. 

A continuació, la Sra. Lydia González ha parlat del Programa del Voluntariat CST que comença el 2013 però la tasca d’altres entitats es remunta a molts anys enrere. Actualment hi ha 107 voluntaris que participen amb el mateix objectiu de donar suport afectiu i acompanyament a pacients i familiars durant la seva estada als centres del CST.

Després la Dra. Mireia Llonch, cap del Servei de Geriatria del CST, ha aportat la seva visió com a metge de la tasca tan necessària que fan els voluntaris amb la gent gran i que repercuteix en benestar per la persona ingressada, en la movilització, estimulació cognitiva, socialització i contribueix a millorar d’una forma evident l’estat d’ànim.

Seguidament la Sra. Anna Casas, sòcia i directora de Coaching Ispiration Institute, ha liderat el taller “gestió de les emocions” que ha servit per aprendre a cuidar d’un mateix per poder cuidar dels altres

Un any més l’acte es va cloure amb un berenar i amb un obsequi fet per l’Associació Chingolo y Gorriti en benefici de la Fundació Josep Carreras

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea