dilluns, 1 de març de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Acte de reconeixement al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa

Acte de reconeixement al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa


Terrassa, 30 de gener de 2020. El passat 30 de gener es va celebrar a l’Hospital de Terrassa l’acte anual de reconeixement i agraïment al voluntariat del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

El Sr. Eusebi Cima Mollet, president CST, la Sra. Núria Pagès, directora de Gestió de Pacients i Atenció al Ciutadà (GPAC) i la Sra. Lydia González, coordinadora de la Unitat de Treball Social van donar la benvinguda als assistents i van agrair la tasca que fan els voluntaris de les entitats: Creu Roja de Terrassa, Justícia i Pau, Oncolliga, i Associació Martin Luther King, així com als voluntaris del CST. Enguany comptem amb una nova entitat col·laboradora: Grup Maria Auxiliadora

En la presentació, es va destacar la importància dels programes d’acompanyament i de dinamització que porten a terme els voluntaris. Sovint els centres sanitaris es focalitzen a solucionar els problemes de salut i el voluntariat  permet complementar el suport afectiu i fer una atenció més humanitzada.

Els voluntaris es poden trobar en diferents dispositius del CST, dins de l’Hospital de Terrassa, als serveis de Pediatria, Geriatria i Oncologia i a la Unitat de Cures Pal·liatives i la Unitat Hospitalària Penitenciària. Es troben també a l’Hospital de Sant Llàtzer i la Llar de Sant Llàtzer, als centres d’Atenció Primària i l’Àmbit de Salut Mental.

A continuació, la Sra. Lydia González va parlar del Programa del Voluntariat CST que s’inicià al 2013 però la tasca d’altres entitats es remunta a molts anys enrere. Actualment hi ha 104 voluntaris que participen amb el mateix objectiu de donar suport afectiu i acompanyament a pacients i familiars durant la seva estada als centres del CST.

Aquest any vam poder gaudir amb l’actuació de la Coral Renaixença, un regal per tots, no només per la seva qualitat artística sinó pels valors que transmet d’inclusió i treball contra l’estigma. 

Seguidament les Sres. Cristina Ruiz Martínez, Susanna Sánchez Cano i Mercè Ramoneda Voltà, han liderat el taller “BIOPOLIS: dinàmica ludicoformativa de descoberta i creixement” que ha permès crear vincles més profunds entre els voluntaris, passar-ho bé i aprendre sobre els valors que els mouen, emfatitzant d’una forma especial sobre l’alegria, la generositat i l’empatia.

Un any més l’acte es va cloure amb un berenar i amb el lliurament d’un obsequi fet per les dones amb risc d’exclusió social de Cáritas de Banyoles.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea