dijous, 21 de juny de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Crear vincles

Crear vincles

Fruit d’uns quants anys de relació i col·laboració voluntària dels nois i noies de l’INS Santa Eulàlia amb els residents de la Llar Sant Llàtzer, acompanyant-los a les sortides a la Plaça Vella per Sant Jordi i per la Fira de Santa Llúcia els fem la proposta d’establir entre nosaltres un projecte de voluntariat intergeneracional amb més continuïtat, formació i implicació, a través de la creació d’una ApS (Aprenentatge per Servei).

El projecte que neix és “Crear vincles”. I dóna resposta dins la Llar Sant Llàtzer a la necessitat individual de contacte i relació amb l’entorn més proper dels residents que per motius familiars i/o personals no té la possibilitat de fer passejades a l’exterior (pel centre de Terrassa, Parc de Vallparadís, Esglésies de Sant Pere…). Alhora a l’Institut els permet incloure el servei comunitari com a part del projecte educatiu i curricular del centre. Pels 12 nois i noies de quart d’ESO que hi van participar, el projecte es concreta en 10 hores de formació en horari lectiu (març i principis abril), impartida per les animadores de la Llar Sant Llàtzer, Belen Wic i Mercè Ramoneda, i 10 hores de voluntariat (finals d’abril, maig i juny) on poden participar 12 residents de forma setmanal.

La valoració que ha estat molt positiva, pel que ha aportat el projecte a cadascun dels participants, com a grup i com a persones, fa que l’any vinent se li doni continuïtat, contribuint amb propostes com aquestes a augmentar el teixit social i de voluntariat de Terrassa.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea