dimarts, 19 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Debats Quirúrgics. Avenços en Cirurgia Colorectal

Debats Quirúrgics. Avenços en Cirurgia Colorectal

 

Un cop inaugurada la jornada, la Sra. Rosa Gutiérrez, infermera de l'Àrea Quirúrgica, va recordar la professionalitat i personalitat del doctor Francesc Aguilar Teixidó.

Seguidament, la Sra. Meritxell Zaguirre va exposar l'activitat de la Unitat d'Estomatoteràpia i el rol de la infermeria en la cura dels pacients ostomitzats.

La importància del tractament multidisciplinari en la malaltia inflamatòria intestinal va ser comentada per la Dra. Marta Piqueras que té un paper rellevant en aquest capítol dins de la Societat Catalana de Digestologia.

La Dra. Aleydis Pisa va exposar l'estat actual del tractament oncològic de la neoplàsia colo-rectal, destacant les característiques genètiques tumorals que poden ajudar a dirigir el tractament quimioteràpic.

Sense dubte el que més ha canviat en el tractament quirúrgic és la irrupció de la laparoscòpia, que en el nostre hospital ha arribat a superar més del 90% de les intervencions i amb uns destacables resultats, tal com va descriure el Dr. Bargalló.

La Dra. Salvadora Delgado com a reconeguda experta en abordatges mínimament invasius, va descriure la tècnica i resultats de la resecció rectal complerta aprofitant la transanal, que permet també sutures colo-anals. En canvi, va constatar que la laparoscòpia per port únic no ofereix avantatges sobre la tècnica convencional.

El Dr. Francesc Vallribera, va explicar els principis i les característiques de la cirurgia robòtica i va apuntar que nous models poden ajudar a ampliar la seva utilització. Des de fa temps, es poden fer reseccions rectal parcials baixes per via transanal, el que permet estalviar extirpacions de la totalitat del recte. El Dr. Xavier Serra és un dels referents en aquesta tècnica i va oferir una extensa visió de les seves possibilitats i resultats.

L'impacte de les malalties o del tractament en el funcionalisme de la deposició es considera que és un aspecte sovint infravalorat. En el Servei de Cirurgia,  la Dra. Yolanda Ribas té cura d'aquestes afeccions i la Dra. Arantxa Muñoz de Mútua de Terrassa va explicar el funcionament de la unitat conjunta, d'ambdós centres, que està cristal·litzant.

 

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea