dimarts, 21 de setembre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Dia Mundial del Lupus. En què consisteix i com es tracta.

Dia Mundial del Lupus. En què consisteix i com es tracta.


Terrassa, 10 de maig de 2021. El Lupus Eritematós Sistèmic (LES) és una malaltia inflamatòria crònica d’origen autoimmune, en la que el propi cos genera anticossos contra diferents teixits de l’organisme. Es una malaltia que afecta predominantment a dones i debuta principalment en edat fèrtil (entre 20-30 anys) amb una prevalença entre 20 i 150 casos per cada 100.000 habitants. En tractar-se de una malaltia sistèmica, pot afectar a diferents òrgans d’afectacions localitzades limitades a la pell, afectació articular o fins altres formes més complexes que afecten a pulmons, cor i ronyons. El CST ofereix una atenció global i multidisciplinar d’aquesta malaltia amb participació de metges internistes, reumatòlegs, dermatòlegs i nefròlegs. 

La Dra. Anna Saurina, referent de la consulta externa de pacients amb Lupus, diu que “L’afectació renal del lupus és denomina nefritis lúpica (NL)- i és una de les manifestacions d’òrgan severes del LES, que pot afectar a un terç dels pacients en el moment del diagnòstic i pot arribar a afectar fins a un 50-60 % al llarg dels primers 10 anys de malaltia”.

Pot evolucionar en forma de brots i manifestar-se des de formes asimptomàtiques fins a formes més severes amb insuficiència renal. Representa la primera causa de malaltia sistèmica amb afectació renal. La seva avaluació requereix un estudi sistemàtic per detecció precoç i el seu diagnòstic es confirma amb la realització d’una biòpsia renal.

Al llarg de les darreres dècades i gràcies a les diferents teràpies immunosupressores especifiques,  el pronòstic i la supervivència d’aquests pacients ha millorat considerablement tot i que requereix d’un seguiment continu i específic en tractar-se d’una malaltia crònica.  

En el Servei de Nefrologia del CST atenem a pacients amb nefropatia lúpica des de les fases més precoces, oferint una atenció especialitzada que inclou el diagnòstic, i aplicació de diferents tractaments específics individualitzats i seguiment posterior al llarg de l’evolució de la seva malaltia crònica. 
(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea