dijous, 21 de juny de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Dos Centres de Primària del CST incrementaran els seus recursos

 

Terrassa, 12 d’abril de 2017. - El Departament de Salut ha presentat el nou model d’assignació de recursos per a l’atenció primària i comunitària que té com a finalitat combatre les desigualtats en salut de la població de Catalunya. Aquest model s’aplicarà de forma progressiva i, en global, significarà addicionar un total de 65 milions d’euros en 5 anys, és a dir, des d’aquest any i fins al 2021.

De forma immediata es destinaran 12,5 milions d’euros als equips d’atenció primària que treballen en entorns socioeconòmics més vulnerables i que tenen un finançament insuficient d’acord amb el nou model.

Pel que fa als centres del CST, el CAP Terrassa Est rebrà una assignació addicional pel 2017 de 80.446,57 € i el CAP Sant Llàtzer de 52.251,99 € que podran administrar segons les seves necessitats específiques.

A partir d’aquest nou pressupost, es treballarà amb els professionals de cada CAP la manera d’implementar les millores destinades a pal·liar les desigualtats socioeconòmiques de la població d’aquests centres.

La nova fórmula d’assignació de recursos feta per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) té en compte, a banda de factors com l'estructura demogràfica, determinades variables socioeconòmiques que afecten les necessitats de salut de la població, com el percentatge de població amb ocupacions manuals; amb nivell d’instrucció baix; la taxa de mortalitat prematura; la d’hospitalitzacions evitables; el percentatge de població exempta de copagament farmacèutic, etc.

A Catalunya hi ha un total de 369 equips d’atenció primària (EAP) dels quals 155 es beneficiaran d’aquesta nova redistribució.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea