diumenge, 20 de gener de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El Consorci Sanitari de Terrassa participa en el grup coordinador de la Xarxa d’Antídots de Catalunya

El Consorci Sanitari de Terrassa participa en el grup coordinador de la Xarxa d’Antídots de Catalunya

 

13 de març de 2018. La Xarxa d’Antídots està integrada per hospitals públics i privats de Catalunya que, de forma voluntària, comparteixen la informació sobre la seva dotació de determinats antídots.  Està coordinada pel Grup de treball d’Antídots de la Societat Espanyola de Farmàcia Hospitalària  i de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica (SCFC). Aquest grup l’integren quatre farmacèutics d'hospitals de Catalunya, entre ells el Sr. Toni Broto, del Servei de Farmàcia del  Consorci Sanitari de Terrassa, i dos toxicòlegs clínics. Des de finals de l’any 2017 aquesta xarxa ha esdevingut la Red Nacional de Antídotos per fer extensiu el projecte a tota Espanya.

L’any 2015, el Departament de Salut i el Grup de treball d’antídots de la SCFC van elaborar un estudi per conèixer si els centres hospitalaris que atenien urgències toxicològiques disposaven dels antídots necessaris, amb l’objectiu de planificar actuacions d’optimització que permetessin l’accés als antídots i en facilitessin la disponibilitat.

L’any 2016 es va actualitzar la Guia d’Antídots,  un dels projectes emmarcats en la línia 8 del Pla de salut de Catalunya 2016-2020, on s’estableix que, amb l’objectiu de garantir una atenció sanitària de qualitat i excel·lent, és necessària una optimització de la gestió sanitària en l’ús dels antídots per part dels serveis hospitalaris i dels serveis d’urgències.

Fruit d’aquesta col·laboració, aprofitant les sinergies que es poden crear entre les autoritats sanitàries i els experts de les societats científiques, i amb la finalitat de solucionar les necessitats d’optimització dels antídots a Catalunya, s’ha creat un Comitè sobre l’ús dels antídots a Catalunya que té, entre d’altres funcions, la de generar i difondre coneixement sobre l’ús dels antídots per tal de millorar-ne la utilització i contribuir al progrés científic. Per tot això, s’ha creat el Butlletí d’antídots de Catalunya (BAC), que pretén ser un instrument de difusió del coneixement en matèria d’antídots.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea