dijous, 4 de juny de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El Consorci Sanitari de Terrassa rep el major reconeixement en el tractament de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

El Consorci Sanitari de Terrassa rep el major reconeixement en el tractament de la Malaltia Inflamatòria IntestinalAquesta unitat es va crear l'any 2016 i actualment estan registrats un total d’aproximadament 1.000 pacients amb Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa.


Terrassa, 3 de juliol de 2019. La Unitat Funcional de la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) del Consorci Sanitari de Terrassa ha rebut la Certificació amb Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal. Una acreditació que situa el centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat.

Aquest reconeixement sorgeix del Programa de Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal, auditat per Bureau Veritas i desenvolupat i impulsat pel Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie. Aquest programa està considerat el major reconeixement per a aquestes unitats a la seva tasca en l'atenció de l'MII a Espanya, situant-les com a referent a nivell regional i internacional.

Per obtenir el reconeixement, ha calgut superar una auditoria externa i independent realitzada per Bureau Veritas, entitat que ha avaluat els 53 indicadors establerts per GETECCU i que preveu tots els aspectes en els quals treballa la unitat, com ara infermeria, cirurgia, protocols d'assistència, recerca, producció científica o formació.

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal del Consorci Sanitari de Terrassa, que funciona des de 2016, compta amb aproximadament 1.000 pacients i té com a objectiu millorar la seva qualitat de vida, oferint-los una atenció continuada, integral i de qualitat en la gestió de les seves patologies, a cura de professionals -metges i infermeres- amb dedicació exclusiva a aquestes malalties. A nivell d’infermeria, es dona informació sobre la malaltia, s’assessora sobre dietes, vacunacions i s’atén de forma ràpida tots els dubtes telefònics o de correus electrònics.

Les claus tant per millorar el pronòstic de l'MII com per controlar-ne els símptomes són el diagnòstic precoç, l'abordatge multidisciplinari i el tractament personalitzat de cadascun dels pacients, així com el seu monitoratge. S'ha demostrat una millor assistència amb un menor cost quan els pacients són atesos per metges especialitzats en la seva MII.

La Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb MII reconeix la tasca desenvolupada pels professionals del Consorci Sanitari de Terrassa, afavorint la continuïtat d'una assistència de qualitat i l'aposta per la recerca i innovació a l'àrea.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea