dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El projecte Laia Mira contra el càncer de mama, es fa realitat amb la col·laboració del Club Natació i el Consorci Sanitari de Terrassa

El projecte Laia Mira contra el càncer de mama, es fa realitat amb la col·laboració del Club Natació i el Consorci Sanitari de TerrassaTerrassa, 12 de març de 2019 – Avui s’ha fet l’acte de donació de la recaptació del Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de mama que permetrà iniciar el Projecte Laia Mira.


Per part del Club Natació ha participat Cristina Rey, vicepresidenta de l’entitat, de La Vida és Xula, Montse Guindo i del Consorci Sanitari de Terrassa, Angels Arcusa, cap del Servei d’Oncologia.


Origen de la idea

La iniciativa sorgeix a l’Hospital de Terrassa, centre on va estar ingressada la Laia Mira, quan diverses persones van comentar que caldria organitzar un torneig d’homenatge o un memorial, atesa la seva qualitat humana. Lluitadora, bona persona i amb la virtut de fer feliç i arrencar un somriure tothom que l’envoltava, la Laia Mira era d’aquelles persones que fan falta en aquest món.


El torneig

La idea va prendre forma finalment entre el 10 i el 15 de desembre, quan el Club Natació Terrassa, entitat on jugava a pàdel Laia Mira, va acollir un Torneig de Pàdel Benèfic Contra el Càncer de Mama, una iniciativa sorgida en memòria de Mira amb l’objectiu de recaptar fons destinats a la lluita contra aquesta malaltia.

L’esdeveniment, que va aplegar 220 jugadors, va comptar amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa i va ser impulsat per La Vida és Xula, una comunitat creada en memòria de Laia Mira amb aquesta finalitat. L’organització va preveure una pala zero amb l’objectiu d’estimular les donacions tot i que no es jugués el torneig i va programar un concert del grup de rock espanyol i internacional Hokele per amenitzar l’esdeveniment.


Entre el torneig, les donacions i la venda de material de marxandatge, la recaptació final va ser de 9.000 euros, diners que es lliuren al Servei d’Oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa amb l’objectiu de posar en marxa un projecte que beneficiarà a les persones afectades de càncer de mama.


Voluntat de continuïtat

Tenint en compte que fan falta molts recursos econòmics, el torneig tindrà continuïtat en el temps. Enguany, probablement, se celebrarà durant el mes de juliol. Igualment, des de la web de La Vida és Xula (https://lavidaesxula.com/) i des de la pàgina de Facebook i el compte d’Instagram d’aquesta comunitat, es podrà consultar la informació relativa a les activitats previstes, així com recollir suggeriments i aportacions.


El Projecte Laia Mira

En el Consorci Sanitari de Terrassa es diagnostiquen i tracten cada any entre 100 i 120 pacients amb càncer de mama.

Per les característiques de les pacients i els tumors del que són portadores,  més de la meitat reben tractament amb quimioteràpia abans o després de la cirurgia. Secundàriament, pateixen una alopècia relacionada amb aquest tractament que, encara que temporal i reversible, comporta uns efectes adversos importants per a la pacient des del punt de vista personal, social i d’imatge corporal.


La utilització d’un dispositiu de prevenció de l’alopècia podria disminuir, segons els estudis, de forma significativa i rellevant aquest efecte advers, millorant la tolerància global i la qualitat de vida de les pacients sotmeses a aquest tractament.


El Projecte Laia Mira permetrà realitzar una prova pilot amb un dispositiu per la prevenció de l’alopècia en un grup de pacients que acompleixin els criteris establerts en l’actualitat per la literatura, per tal de valorar la seva factibilitat en l’assistència diària i sobretot els seus resultats en el nostre àmbit, i en el seu cas, fer extensiva la seva utilització a mes pacients.


El Consorci Sanitari de Terrassa és una organització sanitària integrada que disposa de tots els nivells d'atenció (primària, especialitzada, sociosanitària i de salut mental) i,  de forma continuada i coordinada ofereix serveis de salut a una població de més de 200.000 habitants del Vallès Occidental, dels municipis de Terrassa, Matadepera, Rubí, Castellbisbal, Sabadell i Sant Quirze.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea