dimarts, 16 de juliol de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El Servei de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Terrassa ha estat acreditat amb el màxim nivell pel Departament de Salut

El Servei de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Terrassa ha estat acreditat amb el màxim nivell pel Departament de Salut

 

Terrassa, juliol 2018. - La Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària del Departament de Salut ha resolt acreditar el Servei de Medicina de l’Esport de l’Hospital de Terrassa, fins ara de nivell 2 (avançat),  com a Servei de nivell 3 (preferent). Aquesta certificació és per aquells centres i serveis acreditats per poder desenvolupar protocols de seguiment específics de la patologia derivada de la pràctica esportiva de màxim rendiment.

El nivell preferent ha de complir uns requisits en el pla funcional del Centre, uns relatius a l’utillatge i equipament i pel que fa als requeriments de personal sanitari hi ha d’haver professionals en possessió del títol d’especialista en medicina de l’educació física i l’esport  i especialistes en cardiologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia.

El Consorci Sanitari de Terrassa té una llarga experiència en la Medicina de l’Esport que es remunta a l’any 1991 en que es va fer càrrec de l’Àrea Clínica del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat i els seus professionals es troben entre els més experts del nostre país en l’especialitat.

La seva relació amb la Medicina de l’alt rendiment a través del seu conveni assistencial amb el CAR de Sant Cugat ha permès desenvolupar programes formatius de residència hospitalària com a Unitat Docent des de 2011. La formació d’especialistes ha estat una de les línies estratègiques del servei sent el primer hospital de l’estat espanyol amb un projecte formatiu de residència hospitalària a 4 anys, en conveni amb l'Escola de Medicina de l'Esport de la Universitat de Barcelona.

El Servei de Medicina de l‘Esport de l’Hospital de Terrassa està disponible per la població en general, pels esportistes amateurs i pels esportistes professionals, per tal d’aconseguir una pràctica de l’esport segura i beneficiosa per la salut.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea