diumenge, 24 de març de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

El Vallès Occidental posa en marxa una caldera de biomassa forestal al Consorci Sanitari de Terrassa

El Vallès Occidental posa en marxa una caldera de biomassa forestal al Consorci Sanitari de Terrassa

 

Terrassa, 24 de maig de 2018. Aquest migdia s’ha portat a terme la signatura entre el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) l’empresa concessionària Boscos del Vallès per al subministrament energètic a partir de la combustió de biomassa forestal d’estella provinent dels boscos de la comarca. A més, també s’ha fet el lliurament de claus de la caldera per part del Consell Comarcal a l’empresa concessionària, per tal que assumeixi la gestió de l’equipament.

A l’acte de signatura que s’ha celebrat al CST hi han assistit Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i Josep Beltran, conseller delegat de Territori de l’ens comarcal. També Alfredo Vega, alcalde de Terrassa; Eusebi Cima, president del CST i Raimon Mariné, gerent de l’empresa UTE Boscos del Vallès.

La instal·lació de calderes de biomassa forestal al Vallès Occidental en el marc del projecte “Boscos del Vallès” ja és una realitat. La comarca posa en marxa els propers dies la caldera de biomassa forestal més gran de Catalunya en una instal·lació sanitària i ho fa en un equipament comarcal de referència: el Consorci Sanitari de Terrassa, concretament el seu edifici de l’Hospital de Terrassa. La caldera permetrà obtenir una energia neta i de proximitat al mateix temps que contribuirà de forma evident en la cura dels boscos i en la prevenció d’incendis forestals ja que s’alimentarà de fusta dels boscos de la comarca. El subministrament de calor s’aplicarà tant a la calefacció com a l’aigua calenta sanitària de l’edifici de l’hospital.

La caldera té previst consumir 2.500 tones d’estella/anuals, corresponents a 3.250 tones de fusta en rol (tronc a punt d’estellar), que suposa un aprofitament aproximat de 160 hectàrees de bosc amb gestió forestal sostenible. El seu funcionament permet deixar d’emetre a l’atmosfera 1.200  tones de CO2/anuals, per la substitució de gas per biomassa.

El Consell Comarcal amb el corresponent procés de licitació, va adjudicar la concessió del “Servei Públic Comarcal de Biomassa Forestal” a l’empresa UTE Boscos del Vallès. Aquesta concessionària gestionarà el nou Centre Logístic de Biomassa, el subministrament energètic a les dues calderes instal·lades al Consorci Sanitari de Terrassa i una a la Universitat Autònoma de Barcelona i la venda d’estella forestal als ajuntaments i d’altres entitats de la comarca propietàries de calderes, que es donin d’alta com a usuàries després de l’engegada de la concessió.

El president del Consorci Sanitari de Terrassa, Eusebi Cima, ha assegurat que “la signatura del contracte que fem avui repercuteix en el funcionament de l’hospital i per tant també ens ajuda a cuidar i millorar la salut de nostra població, a la vegada que apostem pel medi ambient”. Cima ha volgut “agrair al Consell Comarcal poder col·laborar en aquest projecte en benefici de tothom”.

El Consorci Sanitari de Terrassa, és una organització sanitària integrada que presta serveis de salut a les persones. El Pla Estratègic 2016-2020 del CST té una línia específica relacionada amb la sostenibilitat i la responsabilitat social corporativa. El CST treballa amb una gestió eficient i equitativa dels recursos i incorpora la RSC a la gestió diària, en tots els processos i procediments. Concretament a nivell ambiental s’ha establert una política mediambiental amb gestió de residus, eficiència energètica i plans d’estalvi energètic com és el cas de la central de biomassa. 

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea