diumenge, 16 de desembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

II Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa

II Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa

 

Terrassa, 10 de novembre de 2017.- El passat divendres va celebrar-se la II Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) , amb el títol “Competència: condició per a decidir autònomament”.

El Comitè d’ètica assistencial, es un òrgan de suport consultiu, amb una visió plural i multidisciplinària per ajudar als professionals i usuaris d’una institució sanitària davant dels problemes ètics que puguin sorgir però en cap cas substitueix la decisió clínica dels professionals. Els seu objectiu, en darrera instància, és la millora de la qualitat assistencial

La Jornada, que va ser un èxit amb l’aforament complet, va comptar amb la presentació del director assistencial del CST, Dr. Jaume Boadas, que va destacar que “els valors ètics han d’impregnar totes les accions que fan els professionals cada dia”. La presidenta del CEA del CST Sra. Carme Casas, al seu torn, va posar en valor la necessitat de cultivar un esperit crític i reflexiu per esdevenir competents.

A diari, en la pràctica assistencial s’han de prendre decisions professionals. A diari, els malalts en el seu procés de malaltia, han de prendre decisions  personals. És un deure professional garantir que aquestes decisions de vida siguin fruit del respecte per l’autonomia de cada malalt i perquè així sigui, s’ha de contemplar la seva competència.

El Dr. Manu Campíñez, metge de família i coordinador del Grup de Comunicació i Salut de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària‎ (CAMFIC), va fer la conferència inaugural: Prenent decisions: com  comuniquem  i  què comuniquem.

Seguidament, es van dur a terme dues taules rodones -“De què parlem...ampliem la perspectiva conceptual” i “Experiències al CST: quan ens plantegem la competència?”

La jornada va generar propostes de reflexió conjunta i ha evidenciat la necessitat d’un aprenentatge col·lectiu per adoptar un pensament crític i cercar enfocs assistencials col·laboratius que no s’allunyin de la persona.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea