dissabte, 24 de juliol de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

II Jornada territorial de nefrologia: abordatge multidisciplinar del risc cardiovascular des d’una visió cinematogràfica

II Jornada territorial de nefrologia: abordatge multidisciplinar del risc cardiovascular des d’una visió cinematogràfica


Terrassa, 7 de febrer de 2020. L’Hospital de Terrassa va acollir per segona vegada la  Jornada Territorial de Nefrologia oberta a tots els professionals sanitaris de l´àmbit nefrològic català.

La Jornada, organitzada pel servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), va donar a conèixer les noves evidències i recomanacions en el maneig del risc cardiovascular i va exposar les noves opcions terapèutiques disponibles en el control del risc.  

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST i del Dr. Manel Ramírez de Arellano,  director de l'Àmbit d’Atenció Mèdica CST

En la Jornada es van fer 4 taules rodones sobre el risc cardiovascular (RCV) i la diabetis mellitus, el RCV i la hipertensió arterial, el RCV i la dislipèmia i altres factors emergents com hiperuricèmia i hiperkalièmia. Amb la participació de professionals de Mútua Terrassa, Vall d’Hebrón, Hospital Clínic, Hospital del Mar, Parc Taulí, Althaia de Manresa i Consorci Sanitari de Terrassa es van anar desenvolupant les diferents ponències.

Actualment en la població de més de 75 anys, les Malalties Cardiovasculars són la primera causa que provoca Malaltia Renal Crònica i en la resta de població són la segona.

També, hem de tenir en compte que les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat en els malalts renals crònics.  

El “Estudio de Nutrición y Riesgo Cardiovascular en Espanya” mostra una prevalença de Malaltia Renal Crònica del 15% de la població espanyola. I mostra l’impacte de l’acúmul de factors de risc cardiovascular en la proporció d’individus afectats de Malaltia Renal Crònica. 

La Jornada, acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, estava avalada per  la Societat Catalana de Nefrologia, la Sociedad Española de Nefrología i la Sociedad Española de Arteriosclerosis, hi va ser tot un èxit de participació amb més de 170 inscrits.
(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea