dimarts, 16 de juliol de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa

III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa

 

Terrassa, 9 de novembre de 2018.- Avui, s’ha celebrat la III Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), amb el títol “Medicalització de la vida: emmalalteix la salut?”.

El Comitè d’ètica assistencial, es un òrgan de suport consultiu, amb una visió plural i multidisciplinària per ajudar als professionals i usuaris d’una institució sanitària davant dels problemes ètics que puguin sorgir però en cap cas substitueix la decisió clínica dels professionals. Els seu objectiu, en darrera instància, és la millora de la qualitat assistencial.

La Jornada, que ha estat un èxit amb l’aforament complet, ha comptat amb la presentació del director assistencial del CST, Dr. Jaume Boadas, que ha destacat que “els valors ètics han d’impregnar totes les accions que fan els professionals cada dia”. La presidenta del CEA del CST Sra. Carme Casas, al seu torn, ha posat en valor la importància de trobar espais per pensar, reflexionar i debatre temes que condicionen la nostra activitat diària.

Actualment,  hi ha la constatació que s’està medicalitzant la vida quotidiana, és a dir, que es respon bàsicament des de la mirada farmacològica i mèdica al malestar que poden generar alguns processos naturals, com podria ser l'embaràs, la menopausa, el procés de dol, les dificultats en el món laboral, els conflictes de parella...

Potser s’ha oblidat que, la frustració, el malestar emocional, l'ansietat o el desànim formen part de certs moments vitals o certes circumstàncies de la vida i que són respostes sanes de l’organisme davant l'adversitat.

Ester Busquets, doctora en filosofia i professora de bioètica, ha fet la conferència inaugural amb el títol “La vida com a problema de salut: com hem arribat fins aquí?” Posteriorment, hi ha hagut la participació del metges residents del CST ; i dues taules rodones sobre A què s’està donant resposta actualment en relació a la resposta del professionals, a la medicació preventiva i als beneficis i interessos del consum de fàrmacs. I Experiències del CST tant a nivell d’atenció primària com d’atenció especialitzada.

La jornada ha permès debatre i repensar altres maneres d'acostar-se a les persones i acompanyar els processos de vida sense transformar-los en noves patologies, ni haver-se de sentir malalt.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea