dimarts, 20 de novembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

III Jornada docent d'infecció per VIH al Vallès al Consorci Sanitari de Terrassa

III Jornada docent d'infecció per VIH al Vallès al Consorci Sanitari de Terrassa

 

Terrassa, 1 de desembre de 2017.  Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, l’Hospital de Terrassa ha estat l’escenari de la celebració de la  III Jornada docent Infecció per VIH al Vallès, que organitzen conjuntament la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), l'Hospital General de Granollers i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

L'objectiu principal d'aquesta trobada va ser els aspectes més rellevants i actuals de la prevenció i el maneig de les comorbiditats dels pacients amb infecció pel VIH. En aquesta edició s’ha fet èmfasi en  el paper de la infermeria i del pacient.

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST, que va destacar que la prevenció, el diagnòstic precoç i l’eliminació de la discriminació de les persones afectades, han de ser claus en la lluita contra el VIH. Per la seva part, el Dr. Miquel Aranda, director de docència del CST, va destacar la importància del col·lectiu d’infermeria en el tractament de la malaltia així com de les pròpies persones afectades.

A continuació, es van dur a terme dues taules rodones -“Més val prevenir…?” i “Els nous reptes” on els metges residents de les tres entitats organitzadores van exposar diferents casos clínics. També hi va participar una pacient, d’Actuavallès, que va parlar de “la Perspectiva del pacient”. 

La conferència de cloenda titulada “Abordaje psicosocial en el cuidado de personas con VIH: más allá de la indetectabilidad”, fou impartida per la Sra. Emma Fernández, Infermera i antropòloga de la Unitat VIH de l’Hospital Clínic de Barcelona.

A Catalunya, 33.600 persones viuen amb el VIH. Durant l’any 2016, el nombre de nous diagnòstics estimats és de 781. La taxa d’incidència actual és de 10,9 casos per cada 100.000 habitants. Els homes han representat el 86% del total de casos; la mitjana d’edat ha estat de 37 anys i el 40% tenien entre 30 i 39 anys.

La Jornada, que va ser un èxit de participació, va aplegar a més de 100 professionals a la Sala d’actes.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea