dimarts, 19 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Inauguració del Projecte d'Humanització a la Planta de Pediatria  de l’Hospital de Terrassa

Inauguració del Projecte d'Humanització a la Planta de Pediatria de l’Hospital de Terrassa

 

Terrassa, 10 de febrer de 2019.  S’ha presentat la 1a fase del Projecte d'Humanització 'Somia amb un arc de Sant Martí” del Consorci Sanitari de Terrassa i l'Associació Unidos x Ellos.

Aquest projecte, consistent en decorar les parets de la planta de pediatria de l’Hospital de Terrassa amb motius infantils (fons del mar, espai, la selva, etc.), serveix per millorar l’experiència del pacient infantil ingressat, omplint de llum i alegria l’espai que ocupen.

Diferents estudis i la pròpia experiència dels professionals sanitaris demostren que un entorn acollidor i estimulant té un impacte positiu en el pacient. Així, els dibuixos representats en els passadissos serviran per reduir la por, l’ansietat i l’estrès dels més menuts, aixecant la seva moral i fomentant la interacció i la seva tolerància a l’assistència sanitària.

Unidos por ellos és la unió de tres famílies de Terrassa que recapten fons per a la investigació de malalties minoritàries infantils. Agrupa Cors lluitadors de Duchenne, El sueño de Aarón (AME) i Todos contra la histiocitosis.

L'acte de presentació a la planta de Pediatria s'inicià amb la descoberta de la nova decoració de les parets, que van fer els nens i nenes del servei de Pediatria i de l’Associació Unidos por Ellos.

Seguidament, a la Sala d’Actes de l’Hospital de Terrassa, l’actuació del Cor Infantil Espai Art de Castellar del Vallès va donar pas a la inauguració institucional, que va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, la regidora de salut, Eva Candela, el president del CST, Eusebi Cima, els representants de l’Associació Unidos por Ellos, els patrocinadors així com pacients, familiars i treballadors de l’Hospital de Terrassa. El cap de Servei de Pediatria, Abel Martínez va impartir la conferència “Importància de l’entorn en la salut dels nens hospitalitzats”. Paral·lelament, hi va haver tallers pels més menuts així com una xocolatada gentilesa d'ISS.(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea