dimarts, 16 de juliol de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Jornada Anual de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reparadora

Jornada Anual de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica i Reparadora

 

Terrassa, 12 de maig de 2018. La Jornada anual de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE), celebrada el dissabte 12 de maig a l'Hospital de Terrassa va aplegar a més de 120 professionals entre metges i infermeres per parlar de forma transversal de la innovació a l’especialitat.

La trobada d’enguany, organitzada pel Servei de Cirurgia Plàstica del CST, va apostar perquè els professionals compartissin els seus coneixements i experiències amb l’objectiu de millorar l’atenció al pacient.

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST, de la Dr. Elena Martí, presidenta de la SCCPRE i del Dr. Josep Prat, Cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora del CST que va destacar que “la Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica és una especialitat molt viva, on constantment apareixen noves tècniques i materials que fan indispensable una reflexió conjunta d’aquells qui ens hi dediquem”. En aquest sentit, va celebrar que la SCCPRE escollís el Consorci Sanitari de Terrassa, ja que va ser un dels primers a introduir l’especialitat als hospitals comarcals i el qual treballa, a dia d’avui, per convertir-se en el servei territorial de referència del Vallès.

Les ponències es van agrupar en tres taules rodones: una sobre Cirurgia Reparadora, moderada per la Dra. Xènia Garrigós (CST); una sobre Estètica, moderada per la Dra. Eva Guisantes (CST), i una tercera de comunicacions lliures amb residents, moderada per la Dra. Cristina Ferrer (CST). Paral·lelament a aquesta sessió, es va celebrar la segona edició de la jornada d’Infermeria de Cirurgia Plàstica, després de la bona acollida de l’any anterior, que va superar la millor de les expectatives. Amb tot, els assistents van poder gaudir de les exposicions d’alguns dels millors cirurgians plàstics de Catalunya, provinents de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, l’Hospital de Bellvitge, la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell o l’Hospital Universitari Germans Trias de Badalona.

Entre d’altres, la taula de Reparadora va comptar amb intervencions sobre la reconstrucció mamària immediata prepectoral amb la tècnica Braxon, el replantejament del tractament de la hidrosadenitis o un nou enfoc quirúrgic del peu diabètic. Per la seva banda, la taula d’Estètica va abordar des de l’otoplàstia amb dispositiu Earfold, passant per la mamoplàstia d’augment amb implants de poliuretà o les darreres innovacions amb volumitzadors facials i remodelació corporal.

A la cloenda de l’acte, el Dr. Josep Prat Escayola va agrair l’alt nivell dels ponents i va destacar la feina feta per tots els professionals del Consorci Sanitari de Terrassa de cara a garantir el correcte desenvolupament de la Jornada.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea