dilluns, 1 de març de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Jornada de cardiologia. Actualització dels protocols de coordinació entre AP i cardiologia de les malalties cardiovasculars més prevalents

Jornada de cardiologia. Actualització dels protocols de coordinació entre AP i cardiologia de les malalties cardiovasculars més prevalentsTerrassa, 13 de febrer de 2020. El dijous 13 de febrer es va celebrar a l’Hospital de Terrassa la Jornada sobre “Actualització dels Protocols de coordinació entre Atenció Primària i Cardiologia en les malalties cardiovasculars més prevalents”, organitzada pel Servei de Cardiologia del CST.

Aquesta Jornada queda inclosa dins dels objectius sobre millora de la coordinació entre les dues especialitats i ha permès el reconeixement del CST com a centre de referència en aquest àmbit a l’estat.

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST, Dr. Manel Ramírez de Arellano,  director de l'Àmbit d’Atenció Mèdica CST, Dra. Montse Ureña, directora d’Atenció Primària CST i del Dr. Antonio Sánchez, Cap del Servei de Cardiologia CST.

Amb un format de presentacions curtes, i amb la participació de professionals de cardiologia i d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa, es va deixar espai al debat entre els assistents i es van tractar temes d’interès com el diagnòstic i tractament de la cardiopatia isquèmica crònica, actualitzacions sobre control de risc cardiovascular i maneig pràctic dels trastorns del ritme com la fibril·lació auricular i la síncope.

L’interès per la jornada va arribar a altres territoris fora del propi CST. Hi van assistir professionals mèdics, d’infermeria, de fisioteràpia, de farmàcia i inclús estudiants de la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya.

La valoració final va determinar que els temes tractats, el nivell científic, l’organització i els continguts de la jornada van estar o van superar el nivell esperat.

Per a pròximes edicions s’inclouran temes que van proposar els assistents com el maneig de la insuficiència cardíaca, tallers pràctics sobre malalties cardiovasculars, urgències cardiològiques a l’atenció primària i actualització de tractaments cardiovasculars.

La Jornada, acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries, estava avalada per  la Societat Catalana de Cardiologia i la CAMFiC, va ser tot un èxit de participació amb més de 130 assistents.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea