dimarts, 11 d’agost de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Jornada sobre com la tecnologia pot ajudar a les persones grans a l'Hospital de Terrassa

Jornada sobre com la tecnologia pot ajudar a les persones grans a l'Hospital de Terrassa


Terrassa, 20 de setembre de 2019.- El divendres 20 de setembre es va celebrar a l’Hospital de Terrassa la Jornada “Com pot ajudar la tecnologia a les persones grans?”, organitzada pel Grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

L’objectiu de la jornada va ser presentar com la tecnologia pot ajudar-nos en la cura de les persones grans així com els reptes actuals i de futur de l’estimulació cognitiva.

La inauguració va anar a càrrec del Dr. Alfredo Garcia, director - gerent del CST, de la Dra. Maite Garolera, responsable del Grup de Recerca Cervell, Cognició i Conducta del CST, i de la Sra. Mònica Polo, regidora de salut de l’Ajuntament de Terrassa.

La primera Taula Rodona sobre canvi demogràfic, tecnologia i cura de la gent gran, moderada per la Dra. Maite Garolera, va posar de manifest la importància de la participació de la població en el desenvolupament de les noves tecnologies.

Seguidament, va tenir lloc una segona Taula Rodona, moderada per la Dra. Noemí Cerulla, neuropsicòloga al CST, en la qual es van presentar els reptes presents i futurs sobre l’estimulació cognitiva pel deteriorament cognitiu lleu.

El darrer debat va servir per presentar els projectes de noves tecnologies i cognició que s’estan desenvolupament actualment al CST, com ReMemory, Smart4D, Infinity, T’Activa i Living Lab, així com les experiències dels propis usuaris.

La cloenda va anar a càrrec de Josué Sallent, director de la Fundació Tic Salut i Social, que va parlar de com serà la implementació de la tecnologia al Pla de Salut i Social de Catalunya. “Hem de veure la tecnologia com una eina transformadora. Però ha de ser equitativa per tothom, sostenible, de qualitat, segura i que vetlli per la privacitat de les dades. L’atenció centrada en la persona ha de ser proactiva i preventiva i la tecnologia ha de fer-ho possible”, va comentar.

La Jornada va estar dirigida a persones grans amb oblits de memòria o deteriorament cognitiu lleu i els seus familiars i va estar un èxit de convocatòria amb tot l’aforament, 160 places, complet.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea