dissabte, 24 de juliol de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

L'Ajuntament i el CST faran testos serològics a personal de l'atenció domiciliària, de l'àmbit de l'esport i d'entitats de capacitats diverses

L'Ajuntament i el CST faran testos serològics a personal de l'atenció domiciliària, de l'àmbit de l'esport i d'entitats de capacitats diversesA partir de dimarts s'habilitarà un espai a la zona d'aparcament de l'Hospital de Terrassa per fer 3.760 testos serològics a col·lectius determinats de la ciutat, que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poder ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19. És una acció impulsada de manera conjunta entre l'Ajuntament de Terrassa, el Departament de Salut i Consorci  Sanitari de Terrassa. S'oferirà la possibilitat de realitzar testos per conèixer l'estat serològic en relació al virus de la Sars-Cov-2 per ser persones que estan en contacte amb joves o amb aquelles amb major vulnerabilitat pel que fa a la infecció del virus. 

Els testos consisteixen en la determinació de la IgG i la IgM, a partir d'una gota de sang, que s'obté de forma molt senzilla i no invasiva. Els indicadors obtinguts serveixen per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i, per tant, ha generat anticossos (IgG), o si pot estar en una fase activa de la infecció (IgM). Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot per detectar possibles casos d'infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del virus entre la comunitat. 

En funció del resultat del test serològic, que s'obtindrà en 10 minuts, els mateixos professionals del Consorci Sanitari de Terrassa determinaran la necessitat de realitzar una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat. 

L'Hospital de Terrassa ha habilitat aquest dispositiu per a que aquestes proves es puguin realitzar fora del centre sanitari i així no interferir en l'activitat diària del centre.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea