dimarts, 19 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

L’Hospital de Terrassa acull la Jornada Territorial de Nefrologia

L’Hospital de Terrassa acull la Jornada Territorial de Nefrologia

 

Terrassa, 1 de febrer de 2019. L’Hospital de Terrassa ha acollit per primera vegada la  Jornada Territorial de Nefrologia oberta a tots els professionals sanitaris de l´àmbit nefrològic i als propis pacients renals.

La Jornada, organitzada pel servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha tractat sobre l’actualització en el tractament de les alteracions del metabolisme ossi mineral en els pacients amb malaltia renal crònica

La inauguració ha anat a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST i del Dr. Manel Ramírez de Arellano,  director de l'Àmbit d’Atenció Mèdica CST

En la Jornada s’ha fet difusió de  les noves evidències i recomanacions aparegudes en  les noves guies clíniques de la KDIGO (KIDNEY Disease Improving Global Outcomes), donada la seva implicació en la patologia crònica associada i supervivència del pacient renal.

També s’ha abordat un tema tan important com és el de la nutrició i els consells dietètics en aquest tipus de malalts així com les diverses estratègies per millorar el seu compliment; que van des del relat de les  pròpies experiències en pacients experts, els diversos programes educatius i motivacionals mitjançant  el personal d´infermeria així com l´ús de les noves tecnologies per part dels pacients renals.

El Dr. Vicent Esteve, nefròleg del CST  ha posat de manifest que “un correcte diagnòstic en les  primeres  fases de la malaltia i la instauració d’un tractament adequat,  comporta un alentiment en la progressió de la malaltia renal crònica i l´entrada en diàlisi. Igualment suposa una reducció de la patologia crònica associada a malalties cardiovasculars i del número de  trastorns musculoesquelètics (fractures, osteoporosis, etc...) d’aquesta patologia que es tradueix en una millora de la qualitat de vida del pacient i en una reducció del nombre d’ingressos.

La Jornada, acreditada per Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i avalada per  la Societat Catalana de Nefrologia ha estat tot un èxit de participació amb més de 150 assistents.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea