dimarts, 25 de setembre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

L’Hospital de Terrassa incorpora el quart accelerador lineal al servei de radioteràpia

 

Terrassa, 19 de maig de 2017. - El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) posarà en marxa el quart accelerador lineal fruit de l’acord de col·laboració que han signat avui la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut, i la Fundació Amancio Ortega. D’altres centres on s’ubicaran nous equipaments de radioteràpia són l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic, el ICO Badalona i el ICO l’Hospitalet de Llobregat.

Tanmateix, el CST incorporarà un nou mamògraf d’última generació per al cribratge i el diagnòstic del càncer de mama, fruit d’aquest acord.

El Servei d’Oncologia Radioteràpica del CST compta amb tres acceleradors lineals que van entrar en funcionament durant els anys 2012, 2013 i 2016 i està preparat per incorporar a l’Hospital de Terrassa un quart accelerador lineal. Actualment,  dóna servei als pacients de l’àrea del Vallès Occidental, del Bages i comarques veïnes (Solsonès, Berguedà i Cerdanya) sota l’àrea d’influència dels hospitals de Terrassa, Sabadell, Manresa, Berga i Puigcerdà.

El CST es posiciona com a centre de  referència pels tractaments radioteràpics de la seva àrea en disposar de les tècniques més avançades accessibles al territori com són la radioteràpia volumètrica d’intensitat modulada (VMAT), la radioteràpia estereotàxica extra-cranial, la radioteràpia conformada tridimensional, la radioteràpia amb modulació d’intensitat (IMRT), o la radioteràpia 4D. En general aquestes tècniques permeten adaptar la forma i la intensitat del feix de radiació  a la forma i situació del tumor concentrant-lo així en el teixit malalt i preservant al màxim el teixit sa i els òrgans propers al tumor dels efectes de la radiació.

El Servei d’Oncologia Radioteràpica del CST ha estat reconegut per l’Organització Europea per a la Recerca i Tractament del Càncer (EORTC) com altament qualificat per la realització d’assajos clínics i compta amb múltiples  comunicacions i publicacions a congressos i revistes mèdiques en l’àmbit nacional i internacional, tant en el camp de l’Oncologia Radioteràpica com en el de la Radiofísica Hospitalària

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea