dimarts, 2 de juny de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Nou sistema per optimitzar els respiradors dels hospitals.

Nou sistema per optimitzar els respiradors dels hospitals.


Terrassa, 4 d’abril de 2020. - Davant la greu situació causada pel COVID – 19, el Consorci Sanitari de Terrassa juntament amb l’empresa Proton New Energy future, de Barberà del Vallès, han presentat un projecte per a implementar en les unitats de cures intensives (UCI) i així augmentar la capacitat d'atenció mèdica dels centres sanitaris.

El projecte consisteix en la fabricació d’un mòdul intel·ligent de distribució d'aire, que s'annexa als respiradors convencionals per a poder proveir a dues persones al mateix temps utilitzant un únic respirador.

Els centres sanitaris tenen una alta demanda de respiradors per atendre a pacients greus amb problemes respiratoris a conseqüència de la pandèmia actual.

Protón, ha dissenyat un mòdul intel·ligent de distribució d'aire, que permet utilitzar un únic respirador per a dos pacients de gravetat crítica simultàniament, amb un dispositiu que permet regular la quantitat d’oxigen, i els valors específics per a cada pacient de forma independent.

Aquesta setmana s’han fet les primeres proves amb pulmons artificials al Consorci Sanitari de Terrassa, obtenint resultats positius. La implicació de l'equip directiu i dels professionals de l'UCI ha permès validar el projecte i accelerar el procés de desenvolupament.

Des del Centre Tecnològic Leitat, el Dr. Manel Balcells i el Dr. Esteve  Trias han treballat en el procés de certificació del dispositiu amb l’objectiu de poder implementar el nou distribuïdor d’aire entre els pacients crítics afectats pel virus SARS-CoV-2.(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea