dimecres, 20 d’octubre de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Residus de cafè convertits en energia renovable

Residus de cafè convertits en energia renovable

Terrassa, abril 2018 - L'empresa Up! Energia amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa i ISS Facility Services, porta a terme una prova pilot per produir bio-combustible sòlid utilitzant les restes del cafè. La iniciativa, que és pionera a Barcelona, reivindica el potencial del cafè que genera un residu altament aprofitable. 

En total, durant els mesos de gener a juny, es preveu recollir 1800 kg de residus de cafè de les cafeteries de l'Hospital de Terrassa i de les màquines de vending de l’ empresa Alliance Vending.

Un cop es recullen tots els residus, primer s’assequen, després es premsen i finalment es transformen en biomassa sòlida en forma de “pellets”. Aquests “pellets” s’apliquen a estufes, calderes o calefaccions i tenen un alt poder calòric.

Amb el residu del cafè que s’obtingui de l’Hospital de Terrassa en 1 any s'estima que es podrien generar 1300 hores de calor; suficient per escalfar un pis de 70m2 durant tot l´hivern (8 hores per dia durant 5,5 mesos).

Aquesta  iniciativa respon al concepte d’economia circular, basat en l'aprofitament de productes, materials i recursos durant el major temps possible, de forma sostenible i reduint al mínim la generació de residus per minimitzar l'impacte mediambiental. Alhora crea oportunitats d'inserció laboral per a col·lectius vulnerables.

Up! Energia és una iniciativa impulsada per l'Associació Factor Escucha amb la col·laboració del Consorci Sanitari de Terrassa, les empreses ISS Facility Services que gestionen les cafeteries del CST, Productes del Cafè i Areas, el Grup Cooperatiu TEB, i l'Associació Eicascantic.

Up! Energia està actualment duent a terme una campana de crowdfunding en la plataforma Goteo.org, per recaptar fons per poder escalar les seves activitats. La campanya dura fins el 23 de Maig 2018.

 

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea