dilluns, 25 de gener de 2021
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

Una investigació del Servei de Nefrologia demostra que els programes domiciliàris d'exercici físic milloren la prevenció de la sarcopènia.

Una investigació del Servei de Nefrologia demostra que els programes domiciliàris d'exercici físic milloren la prevenció de la sarcopènia.Una investigació del Servei de Nefrologia del Consorci Sanitari de Terrassa demostra que els programes domiciliaris d'exercici físic de força i ​​resistència milloren tant la prevenció com el tractament de la sarcopènia en pacients d'hemodiàlisis. Així ho revela un estudi presentat pel doctor Vicent Esteve en el 50è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Nefrologia, fet online a principis de novembre i amb la participació d'experts i investigadors nefròlegs de tot el món.

La sarcopènia és un trastorn del múscul esquelètic associat a caigudes, discapacitat física i mortalitat, particularment en pacients amb hemodiàlisis. L'exercici físic de resistència ha demostrat ser un mètode eficaç per a tractar i prevenir la sarcopènia. No obstant això, aquestes troballes estan poc investigats en pacients en hemodiàlisi ja que els programes d'exercici físic, sobretot els domiciliaris, no estan molt estesos en els pacients renals.

El Dr. Vicent Esteve i Anna Junqué del Servei de Nefrologia del CST, van avaluar l'efecte d'un programa d'exercici físic de resistència domiciliari de 12 setmanes de durada sobre la força muscular, la capacitat funcional i la composició corporal en els pacients en HD del Consorci Sanitari de Terrassa amb sarcopènia.

Després de la realització del programa d'exercici físic domiciliari, els pacients van millorar la força muscular, la capacitat funcional i la composició corporal. Addicionalment un 14.8% van revertir el seu estat de sarcopènia i un 21.4% van millorar el seu grau sever de sarcopènia. Amb aquests encoratjadors resultats, els investigadors destaquen la importància dels programes domiciliaris d'exercici físic de força-resistència en el pacient renal en hemodiàlisi, havent de ser considerar-vos un punt clau en la prevenció i el tractament de la sarcopènia.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea