dilluns, 22 d’octubre de 2018
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

VIII Jornada de Salut Comunitària a l'Hospital de Terrassa

VIII Jornada de Salut Comunitària a l'Hospital de Terrassa

 

Terrassa, 6 d’octubre de 2017. La Comissió de Salut Comunitària del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) va organitzar,  la VIII Jornada de Salut Comunitària, enguany sota el títol “Donem vida als anys” amb l’objectiu de compartir les experiències del territori i les línies de futur respecte a l’envelliment saludable.

El psicòleg i gerontòleg professor de la UAB Sergi Arenas presentà la ponència titulada “15 anys de model d’envelliment actiu. En quin punt estem?” fent èmfasi en els aspectes que hem  de tenir presents:

  • Significat de la noció d’activitat
  • Revisar la perspectiva de cicle vital
  • Planificació dels programes d’EA i participació de les persones
  • Concepte de discapacitat
  • Orientació multisectorial.

A continuació, la jornada s’estructurà en una taula rodona moderada per la Núria Codern, Sociòloga i professora de l’EUIT i es presentaren les ponències “La motxilla de la butxaca buida”, “Obstacles en un envelliment actiu”, “L’envelliment de qualitat i el voluntariat”, “Castellbisbal: poble amigable amb la gent gran” i “Prescripció Social Sabadell Sud: una experiència de salut comunitària”, presentades per professionals de l’Ajuntament de Terrassa, de Matadepera i de Castellbisbal, de l’Associació Casal Gent Gran de Ca n’Anglada i de l’Institut Català de la Salut.

Per cloure la Jornada tigué lloc la conferència “Fundació salut i envelliment. Reptes de futur” a càrrec del Dr. Antoni Salvà, metge geriatra i director de la Fundació Salut i Envelliment de la UAB que identifica com a reptes de futur la necessitat de generar conductes saludables que es mantinguin en el temps, la transversalitat tenint en compte la variabilitat tant de les necessitat de les persones com de les condicions de salut, aprofitar les noves tecnologies, el pas de la teoria a la pràctica i la importància de sistematitzar les noves actuacions preventives que a més, ens ajudaran a generar coneixement.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea