dimarts, 11 d’agost de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

VIII Jornada Saludable: prevenir el càncer amb dieta i activitat física

VIII Jornada Saludable: prevenir el càncer amb dieta i activitat físicaTerrassa, 4 d’octubre de 2019. L’Hospital de Terrassa va acollir la VIII Jornada Saludable, sota el títol: Activitat física, dieta i càncer organitzada pel Servei d'Oncologia  Mèdica del Consorci Sanitari de Terrassa i la Unitat de Medicina de l'Esport del CAR de Sant Cugat. La Jornada, que va aplegar a un centenar de persones, va comptar amb la participació de professionals sanitaris i esportius que van aprofundir sobre els aspectes generals i d’actualització de la relació entre la dieta, l’activitat física i el càncer.


La inauguració va anar a càrrec del Dr. Alfredo Garcia, director-gerent del CST i de la Dra. Àngels Arcusa, cap del servei d’oncologia CST.


El programa científic s’inicià amb tres conferències: “Microbiota, alimentació i càncer”,   Dr. Jordi Alfaro, metge adjunt del Servei d’Oncologia CST,  “Activitat física i càncer” Dr. Fernando Herrero, president de la Fundación GIAFyS Càncer, i “Gestió emocional per una bona activitat física” Sra. Concha León, psicooncòloga CST.


A continuació hi hagueren 2 taules rodones. La primera va tractar del paper d’infermeria en els programes d’activitat física al pacient oncològic i va ser moderada per la Dra. Montse Bellver, cap de la Unitat Assistencial de Medicina de l’Esport CST-CAR, mentre que la segona, moderada per la Dra. Àngels Arcusa, es va centrar en els beneficis de l’exercici físic com a eina terapèutica pels pacients amb càncer.


La jornada va cloure amb la intervenció de la marxadora olímpica i atleta del CAR, Mar Juárez, que va aportar la seva experiència com a esportista d'elit i va ressaltar la importància de tenir esperit de superació per aconseguir les fites que un es proposa.


Així mateix i com a cloenda de la jornada, el dissabte 5 d'octubre, es va celebrar una nova edició de la MARXA POPULAR de 8 km amb el lema "Prevenim el càncer amb dieta i activitat física!" per l'entorn de Torrebonica, al costat de l'Hospital de Terrassa amb més de 500 inscrits que se’ls obsequià amb una samarreta tècnica.


Com cada d’any l’objectiu va ser sensibilitzar sobre la importància de l’activitat física en la prevenció del càncer. L’evidència científica demostra que una activitat física moderada i supervisada per especialistes pot tenir un paper molt important en la prevenció i en evitar recaure en  el càncer. D’aquí la importància de la recomanació de programes d’exercici físic per part d’oncòlegs i metges de família a persones que pateixen o han patit un tumor.
(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea