dissabte, 30 de maig de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

XI Jornada d’Urgències Pediàtriques a l’Hospital de Terrassa

XI Jornada d’Urgències Pediàtriques a l’Hospital de TerrassaTerrassa, 18 de juny de 2019. L’Hospital de Terrassa ha celebrat la XI Jornada d’Urgències Pediàtriques sota el títol “La pell, la gran incògnita”, oberta a tots els professionals sanitaris de l’Àmbit Maternoinfantil, tant d’urgències com d’atenció primària, i de l’Àmbit de Dermatologia.


La jornada, organitzada pel servei de Pediatria i de Dermatologia del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha girat entorn l’objectiu d’ampliar els coneixements sobre patologia dermatològica amb manifestacions cutànies característiques i el seu correcte diagnòstic i maneig, així com també amb l’objectiu de poder reconèixer patologies cutànies poc habituals però de gran rellevància.


La inauguració va anar a càrrec del Dr. Jaume Boadas, director assistencial del CST, de la Sra. Antònia Villalba, directora de l’Àmbit Maternoinfantil del CST, i del Dr. Abel Martínez, cap del Servei de Pediatria del CST.


La jornada es va iniciar amb la conferència “Patologia Dermatològica No Infecciosa a Urgències” a càrrec de la Dra. M. Antònia Pol i de la Dra. Marta Vilavella, seguida de la conferència “La Pell, l’Expressió d’una Infecció”, a càrrec de la Dra. Francesca Corella.


Seguidament, la jornada es va estructurar amb dos tallers simultanis titulats “Com tractem els molluscums i les berrugues? Recollida de mostres infeccions micòtiques” i “Nocions bàsiques de les fórmules magistrals. Fórmules en dermatologia pediàtrica”.


Posteriorment, es van presentar diversos casos clínics visitats a urgències o a dermatologia pediàtrica del CST. Per finalitzar, la Dra. Claudia Coderch, coordinadora de la Unitat d’Urgències pediàtriques del CST, i la Dra. M. Antònia Pol, cap del Servei de Dermatologia, van fer la conferència de cloenda, comentant els punts claus de la jornada.

 

La XI Jornada d’Urgències Pediàtriques, acreditada per Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i avalada per  la Societat Catalana de Pediatria, va ser tot un èxit amb uns 80 assistents.  

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea