diumenge, 24 de març de 2019
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

XII Jornada d'Infermeria al Consorci Sanitari de Terrassa. Jornada multidisciplinar sobre la Humanització de l’Atenció al CST

XII Jornada d'Infermeria al Consorci Sanitari de Terrassa. Jornada multidisciplinar sobre la Humanització de l’Atenció al CST

 

 

Terrassa, 18 de maig de 2018. - Avui s’ha celebrat la Jornada anual d’Infermeria al Consorci Sanitari de Terrassa amb la participació de més de 160 professionals i amb la presentació de 14 projectes assistencials que tenen com a eix central la humanització.

L’objectiu de la jornada ha estat donar veu a tots els equips que estan desenvolupant o posant en marxa projectes assistencials i que, amb el seu compromís ètic, consideren a la persona en la seva globalitat més enllà dels aspectes directament relacionats amb la salut. 

Després de la inauguració per part de Jaume Boadas, director assistencial del CST i d’Antònia Villalba, directora d’infermeria del CST, s’ha fet una presentació sobre Què entenem per la Humanització de la Salut?

Seguidament Xavier Gómez Batista, director de l’Observatori Qualy i de la càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, ha fet una conferència sobre “Vic, ciutat cuidadora. Viure amb sentit, dignitat i suport al final de la vida”.

A partir d’aquí hi ha hagut una primera taula rodona amb la presentació dels projectes d’Humanització següents: -Projecte d’humanització de la UCI; -l’Ètica com a eix integrador de la humanització; -Humanitzar l’atenció primària en programes comunitaris: prescripció social; -Programa “posa’t guapa, et sentiràs millor” de la Fundació Stanpa; i-Humanització a la Unitat de Neonatologia: passat, present i futur.

La segona taula ha comptat amb els projectes: -SEM: atenció a domicili; -Humanització del procés del part; -L’oci a peu de llit: ludoteca mòbil i biblioteca mòbil; -Abordatge d’un pacient d’alta complexitat en el seu retorn al domicili. Coordinació entre institucions; i -Claudicació familiar versus desgast de la família.

I finalment, en la tercera taula els projectes del CST han estat: -T’animes a llegir? Experiència en el taller de lectura fàcil a la Unitat d’Hospitalització Parcial en Salut Mental; -Infermera Gestora de Casos: humanitzant les cures. Vivències d’infermeria 5 anys després d’iniciar el Programa de Gestió del Cas a l’AP del CST; -Avaluació de l’impacte en l’ús de les TIC en l’adherència a l’activitat física saludable després d’un ictus; i -Seguretat en la preparació i administració de medicació a la Llar St Llàtzer.

La Jornada, que ha tingut moments molt emotius, ha estat valorada com a molt positiva per part de tots els assistents i ha permès obrir un espai de reflexió en un entorn dinàmic i intens com és un entorn hospitalari.

 

 

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea