dimecres, 26 de febrer de 2020
  
 
GRUP CST > Qui som > Àrea institucional > Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

  Notícies / Recull de premsa
  Logotip i marca gràfica
  Visites escolars

Notícies / Recull de premsa

XXIII Workshop de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa. 25 anys de salut mental al CST

XXIII Workshop de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa. 25 anys de salut mental al CST


Terrassa, 15 de novembre de 2019.  L’Hospital de Terrassa ha acollit aquest divendres, el XXIII Workshop de Salut Mental organitzat per l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), commemorant enguany els 25 anys de Salut Mental al CST.

Aquesta edició va comptar amb la presència dels professionals que al llarg dels anys havien treballat en l’àmbit de la Salut Mental del CST així com dels professionals que van fer la residència i formació.

La inauguració va anar a càrrec de la Cristina Roure, adjunta a la Direcció assistencial CST; en Vicenç Vallès, director de l’Àmbit de la Salut Mental CST i en Narcís Cardoner, en l’actualitat president de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental.

La Jornada s’ha estructurat en 3 taules rodones. La primera, moderada per l’Ester Ventura, psiquiatra de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona i per la Conchi Delicado, infermera especialista de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental CST, dedicada a Infantojuvenil. Va tractar temes com ara l’entrenament cognitiu en memòria de treball per a nens amb TDAH, la clínica i recerca en psiquiatria infantil i sobre les malalties mentals menys freqüents.

La segona taula, moderada pel Lluís Delgado, psiquiatre de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental CST, va versar sobre les drogodependències i es van abordar conceptes relacionats amb les addicions en adolescents i l’abordatge de l’addicció en l’edat adulta.

La tercera taula, sobre adults i es va parlar del Mindfullness i la fibromiàlgia i del tractament amb teràpia dialèctica conductual en el context d’Hospital de Dia. Aquesta última Taula va ser conduïda per la Maite Garolera, psicòloga clínica de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental del CST.


Com a cloenda, la Roser Guillamat, psiquiatra de l’Àmbit d’Atenció a la Salut Mental CST, va presentar el vídeo “El que ens ha quedat per dir” un emotiu document que va ser un passeig a través d’imatges dels darrers 25 anys de l’Àmbit de Salut Mental del Consorci Sanitari de Terrassa.

(<)
 
disseny Ingenia amb tecnologia Icnea