Aquest itinerari modular, que es desenvolupa de forma presencial durant un any acadèmic, té com a objectiu donar coneixement i habilitats als comandaments per desenvolupar-se de manera eficient en el CST. Compta amb diversos mòduls dedicats a temes com el lideratge, la gestió del temps o la innovació i la salut digital, entre d’altres. El professorat està format per experts de l’àmbit de la salut i social del CST i de la Unió Consorci Formació (UCF). Aquest fet, sumat a la continuïtat de la formació, el situa com un curs únic a Catalunya en l’àmbit d’institucions sanitàries.
Quaranta dos comandaments, procedents d’àrees assistencials i no assistencials, han participat en les dues edicions ja finalitzades de l’itinerari formatiu, amb un total de cent hores lectives de formació acreditades per la Fundació Universitària del Bages (FUB), adscrita a la UManresa.
Aquest programa compta amb el desenvolupament d’un projecte d’aplicació directiva, on els participants treballen amb la mentoria de professionals del CST. Al finalitzar el programa, cada participant té l’oportunitat de presentar el seu treball davant d’un jurat mixt que l’avalua.
Els tres projectes guanyadors d’aquesta edició han estat ‘Pla d’aplicació de millora de la sensació de burnout en l’atenció a persones amb trastorn mental greu’, de Gemma Garrido, coordinadora del Servei de Rehabilitació Comunitària de Terrassa; ‘Estandardització de l’adquisició i manteniment de les competències dels tècnics superiors de Farmàcia que treballen en l’àrea de farmacotècnia’, d’Eva Maria Fuentes, cap de tècnics de Farmàcia; i ‘Cuidar-se per cuidar l’entorn laboral dels professionals de nit’, amb David de Amos, infermer CCEE i Elena Martorell, coordinadora d’infermeria de nit.
Els comandaments guardonats pels seus projectes de final de curs compten amb el compromís del Consorci Sanitari de Terrassa de ser implementats.
Subscriu-te a la nostra newsletter