El CST, així com la FJCR, ha establert aliances i forma part de xarxes amb l’objectiu de sumar capacitats, generar sinèrgies o complementar-se amb altres entitats de l’ecosistema de recerca i innovació amb la fi de promoure la generació d’activitats i projectes d’investigació i/o innovació.
En l’actualitat, té convenis de col·laboració i/o està adscrit a les següents xarxes i entitats:
La Fundació Joan Costa i Roma és membre fundacional i actual coordinador de la Xarxa per la Innovació en Salut per Catalunya (XisCat), que fomenta la R+D+i i la protecció i transferència dels resultats derivats, a través de la cooperació entre els centres membres de la xarxa i amb institucions i empreses dedicades al sector salut.
El Consorci Sanitari de Terrassa rep suport en projectes innovadors del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores, que té com objectiu que les innovacions sanitàries i socials d’alt impacte arribin a la ciutadania.
Living Lab especialitzat en les àrees de salut i social dissenyat per a testar solucions innovadores en entorns reals amb usuaris finals. El CST n’és membre.
La FJCR forma part del Node ITEMAS coordinat pel Parc Taulí adherit a ITEMAS, podent accedir a programes de suport, convocatòries competitives específiques i serveis de valorització d’idees i de projectes.
El CST forma part del Hub iNexes, impulsat pel Consorci de Salut i Social de Catalunya amb l’objectiu d’establir una xarxa de col·laboració per promoure el desenvolupament i l’escalabilitat de projectes innovadors que té les següents finalitats:
Indescat aglutina les empreses i entitats de tots els sectors vinculades al món de l’esport, amb l’objectiu de desenvolupar accions que millorin la competitivitat d’aquestes empreses i també de tot el seu entorn. L’adhesió de la FJCR a aquest clúster facilita l’accés a informació actualitzada i contactes amb empreses del sector per impulsar projectes col·laboratius.
El Clúster Salut Mental Catalunya està format per organitzacions que formen part de la cadena de valor de la salut mental i les neurociències. Treballa per generar un ecosistema que promogui la salut mental de les persones.
Hub especialitzat en Innovació pediàtrica i materna. Està format per grups de recerca de 25 institucions amb interès per potenciar la investigació i la innovació pediàtrica. Ofereix mitjans tècnics, anàlisi i assessorament en aquells projectes d’innovació que puguin generar un impacte i canvi social en l’àmbit de la pediatria i la maternitat.
Els objectius de la xarxa TECSAM són millorar els tractaments i la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals, facilitar l’arribada dels resultats de recerca a la societat i generar sinergies entre els grups de recerca que hi formen part i amb la societat. Engloba 29 grups de recerca de 18 institucions en R+D+i a Catalunya (centres de recerca, fundacions, hospitals i universitats).
Subscriu-te a la nostra newsletter