El Consorci Sanitari de Terrassa participa a la primera edició de la Jornada de l’Experiència de Pacient i Participació

Aquest matí ha tingut lloc a l’Auditori ONCE de Barcelona la primera edició de la Jornada de l’Experiència de Pacient i Participació, organitzada pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La jornada ha comptat amb la presència d’Olga Pané, consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, que ha donat la benvinguda a la jornada.

Elisabet González, directora de Qualitat i Seguretat del Pacient del CST, ha participat en la primera taula rodona de la jornada, anomenada Elements facilitadors de l’Experiència de Pacient per a millorar la qualitat de l’atenció, juntament amb els referents de cada un dels cinc grups que han treballat en la confecció del document Marc de l’Experiència de pacient al sistema de Salut de Catalunya. Aquest document s’ha elaborat durant el darrer any i mig i ha comptat amb la participació de més de 250 persones, entre professionals, gestors, experts i persones usuàries. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure i impulsar la cultura de l’experiència de pacient al sistema públic de salut per tal de millorar la qualitat dels serveis i l’atenció als usuaris.

Aquesta taula ha versat sobre els indicadors d’avaluació de l’experiència del pacient, la metodologia i difusió del coneixement, les bones pràctiques, la representativitat dels pacients i la sensibilització dels professionals.

Gonzàlez, directora de Qualitat i Seguretat del Pacient del CST, ha incidit en què consisteixen les bones pràctiques en l’experiència del pacient i quins criteris s’han de seguir per aconseguir-les. Per Gonzàlez aquestes han de comptar amb la implicació de tots els professionals i han de ser iniciatives escalables (per evitar duplicitats o per estalviar recursos, entre d’altres), així com també ser una eina d’aprenentatge entre les organitzacions. Per finalitzar la seva intervenció ha explicat que se seguirà treballant en una segona fase per tal de fer una bona difusió del concepte i criteris de les bones pràctiques, a més de crear un repositori comú de bones pràctiques.

Podeu consultar elprograma, amb el detall de les conferències i taules rodones que s’hi han dut a terme, en el següent enllaç.