20 d’octubre, dia per la prevenció de caigudes al Consorci Sanitari de Terrassa

  • 20/10/2022
  • CST

El CST ha celebrat aquest dijous 20 d’octubre el Dia de la Prevenció de Caigudes, sota el lema Digues NO! a les caigudes.

Enguany, la Comissió Prevenció de Caigudes del CST, ha preparat un seguit d’activitats, adreçades a la ciutadania, amb la finalitat de conscienciar a la població sobre el risc que comporten les caigudes i donar les pautes per evitar-les i prevenir-les.

De les 10 a les 13 h s’han fet diverses activitats a la Rambla del Ferrocarril de Rubí i a l’Hospital de Sant Llàtzer de Terrassa, com ara un circuit per detectar la fragilitat i risc de caigudes. Al matí també hi ha hagut taules informatives sobre la prevenció de caigudes a l’Hospital de Terrassa i a tots els Centres d’Atenció Primària del CST.

Ha estat una jornada molt concorreguda i que ha tingut molt bona acollida, tant a l’Hospital de Sant Llàtzer de Terrassa com a la Rambla del Ferrocarril de Rubí. La participació global ha rondat les 150 persones i vora un centenar han fet el circuit per detectar la fragilitat i risc de caigudes.

La presència de patologies cròniques, síndromes geriàtriques, la fragilitat, la debilitat de les extremitats inferiors i deteriorament cognitiu són els principals factors relacionats amb la possibilitat de patir caigudes, per aquest motiu, animem a la població d’edat avançada a prendre mesures preventives mantenint l’activitat física i evitant el sedentarisme, ja que a major debilitat, la persona camina menys i augmenta el risc de caigudes.

Les persones grans són un grup especialment vulnerable davant la COVID-19. La presència de patologies cròniques, síndromes geriàtriques, la institucionalització en residències de persones grans  i la fragilitat (definit com la disminució de la reserva per afrontar nous problemes de salut) són els principals factors relacionats amb la possibilitat d’un pitjor pronòstic.

De fet, és conegut que les persones grans han patit  el major impacte per la pandèmia de la COVID-19 en múltiples aspectes. A més de registrar-se una major mortalitat, també han presentat complicacions  clíniques, funcionals i psicològiques més importants. 

Altres notícies d’interès