Aquest itinerari modular, que es desenvolupa de forma presencial durant un any acadèmic, té com a objectiu donar coneixement i habilitats als comandaments per desenvolupar-se de manera eficient en el CST. Compta amb diversos mòduls dedicats a temes com el lideratge, la gestió del temps o la innovació i la salut digital, entre d’altres. El professorat està format per experts de l’àmbit de la salut i social del CST i de la Unió Consorci Formació (UCF). Aquest fet, sumat a la continuïtat de la formació, el situa com un curs únic a Catalunya en l’àmbit d’institucions sanitàries.
Seixanta quatre comandaments, procedents d’àrees assistencials i no assistencials, han participat en les tres edicions ja finalitzades de l’itinerari formatiu, amb un total de cent hores lectives de formació acreditades per la Fundació Universitària del Bages (FUB), adscrita a la UManresa.
Aquest programa compta amb el desenvolupament d’un projecte d’aplicació directiva, on els participants treballen amb la mentoria de professionals del CST. Al finalitzar el programa, cada participant té l’oportunitat de presentar el seu treball davant d’un jurat mixt que l’avalua.
En aquesta edició, el projecte guanyador va ser: “Creació d’una unitat d’hospitalització d’aguts de salut mental amb política de portes obertes al CST”, presentat per Alba Lopez, coordinadora d’Hospitalització de Salut Mental. També van obtenir un reconeixement destacat els projectes “Eines de PROA avançat”, desenvolupat per Marta Andrés, responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses del CST i “Incorporació de la pregunta assistencial per derivar pacients a HAD en processos clínics”, a càrrec de Mª Teresa Muñoz, cap d’Hospitalització d’Atenció Domiciliària.
Els comandaments guardonats pels seus projectes de final de curs compten amb el compromís del Consorci Sanitari de Terrassa de ser implementats.
Avui també s’ha presentat la quarta edició del curs, que comptarà amb vint-i-tres participants.
Subscriu-te a la nostra newsletter