Activitat terapèutica d’escalada al Servei de Rehabilitació Comunitària de Sant Cugat del Vallès

Activitat terapèutica d’escalada al Servei de Rehabilitació Comunitària de Sant Cugat del Vallès

El Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) en Salut Mental de Sant Cugat, que forma part del Consorci Sanitari de Terrassa, ha posat en marxa una activitat terapèutica emmarcada dins del programa de Joves i Psicosi incipient que consisteix en un grup d’iniciació a l’escalada. L’activitat, subvencionada per l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès, es realitza al rocòdrom Josep Barberà de la ciutat i es porta a terme amb els monitors del Club Muntanyenc.


L’objectiu d’aquesta activitat d’escalada és oferir als pacients una eina terapèutica de millora de la salut mental i foment de valors com la confiança, el treball en equip i la pràctica esportiva.


El SRC és un servei sanitari especialitzat en la rehabilitació psicosocial i la reinserció comunitària, dirigit a persones més grans de 16 anys que pateixen un trastorn mental. Aquest servei públic forma part de la Xarxa de Salut Mental del Servei Català de la Salut i estant ubicat a Rubí presta assistència a la població dels municipis de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal.


Aquest any, l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha posat a disposició de la seva població un espai específic per la intervenció del Servei dintre del municipi, fet que ha estat molt ben valorat pels usuaris al no haver de desplaçar-se de la ciutat per rebre un tractament de rehabilitació.