El Consorci Sanitari de Terrassa rep la visita de Dani Olmo

Diferents representants del Consorci Sanitari de Terrassa es van trobar fa uns dies amb Dani Olmo, futbolista egarenc que actualment milita a les files del Leipzig de la Bundesliga, per tal de buscar la manera d’establir un acord de col·laboració per donar suport econòmic als projectes solidaris en Salut Mental que el CST està desenvolupant actualment.

Un d’ells és el Projecte CSMA Ègara Futsal. En aquest cas es tracta d’un projecte esportiu, centrat en la pràctica del futbol sala, dirigit a persones amb problemes de salut mental, que posa l’accent en el valor terapèutic de l’esport com a eina de salut i també com a instrument per facilitar la inclusió i integració social.

Cal destacar la importància de l’exercici físic com una variant de gran pes en l’abordatge multidisciplinari d’una patologia mental a l’hora de millorar el benestar general  i l’estat psicològic del pacient.

Un altre projecte destacat és el d’humanització assistencial i de promoció de l’esport en el Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Terrassa per als pacients hospitalitzats.

Aquest, compta ja amb el suport de la Fundació La Caixa, i es basa en la comunicació assertiva i el desenvolupament d’activitats rehabilitadores i d’exercici físic, amb la finalitat de reforçar el vincle terapèutic amb els professionals i d’apoderar els pacients perquè guanyin en autonomia, autocura, coneixements i experiència.

A la trobada també hi va ser present juntament amb el futbolista terrassenc, el seu pare Miquel Olmo, Núria Pagès, directora de gestió de pacients i atenció a la ciutadania del CST, la coordinadora de l’Àrea de Mecenatge del CST, Eva Salvador i representants del Projecte CSMA Ègara Futsal amb David López, responsable del Projecte al capdavant.

Etiquetes FUTSALSalut mental