Dia Europeu de la Salut Sexual i Reproductiva

Avui 14 de febrer és el dia europeu de la salut sexual i reproductiva. L’OMS defineix la salut sexual com “un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat, que no és només l’absència de malaltia, disfunció o incapacitat. La salut sexual requereix un enfocament positiu i respectuós de la sexualitat i de les relacions sexuals, així com la possibilitat de tenir experiències sexuals plaents i segures, lliures de tota coacció, discriminació i violència. Perquè la salut sexual s’aconsegueixi i es mantingui, els drets sexuals de totes les persones han de ser respectats, protegits i exercits en plenitud”

Els drets sexuals i reproductius són drets humans reconeguts en acords i instruments internacionals. La vulneració d’aquests drets provoca entre d’altres: malalties, discriminació, violència masclista, embarassos no desitjats, LGTBIQ+fòbia…

La sexualitat forma part de totes les persones des del naixement fins a la mort. Informa’t i empodera’t per millorar la teva salut sexual i reproductiva.