El Consorci Sanitari de Terrassa dona la benvinguda als nous residents

Aquest matí ha tingut lloc a la sala d’actes Joan Costa i Roma de l’Hospital Universitari de Terrassa l’acte de benvinguda als nous residents, organitzat pel departament de Docència del Consorci Sanitari de Terrassa.

Cinquanta-un residents d’arreu del món s’han incorporat, tant a l’Hospital Universitari de Terrassa com a la resta de centres del Consorci Sanitari de Terrassa, amb l’objectiu d’iniciar el seu període formatiu que durarà entre dos i cinc anys, depenent de l’especialitat escollida.

Els residents que aquest mes de de maig han entrat a formar part del CST són de Catalunya, de Espanya, de Bolívia, Perú, Mèxic, República Dominicana, Cuba, Equador, Canadà, EUA, Colòmbia, Paraguai, Marroc i Portugal.

Enguany el CST compta amb 10 especialitats acreditades: Al·lergologia, anestesiologia i reanimació, cirurgia general i de l’aparell digestiu, cirurgia ortopèdica i traumatologia, medicina interna, medicina intensiva, nefrologia, oftalmologia, oncologia mèdica i radiodiagnòstic. A més, s’hi ha de sumar les 6 Unitats Docents Multiprofessionals: Atenció familiar i comunitària, geriatria i gerontologia, obstetrícia i ginecologia, pediatria i àrees específiques, salut laboral i salut mental.

A l’acte de benvinguda hi han participat August Sàenz, president del CST; Jaume Boadas, director assistencial del CST; Antònia Villalba, directora d’Infermeria del CST; Miquel Aranda, director de l’Àrea del Coneixement del CST; Ester Cañadell, cap d’estudis d’Especialitats Hospitalàries del CST i Araceli Griñó, cap d’estudis de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària del CST.

August Sáenz ha donat la benvinguda als residents i ha passat la paraula a Jaume Boadas, que ha  manifestat que «avui és un dels dies més importants pel vostre projecte laboral, amb molts reptes i il·lusions per endavant».

Boadas ha fet èmfasi en el fet que el CST és una institució «especial, amb vocació docent de llarg recorregut, reforçada recentment pel reconeixement com a hospital universitari. També pensem que tenim un estil propi, on entre les nostres prioritats estan el tracte amb les persones i els pacients i professionals, pel projecte d’humanització i per la competència i rigor professional que són compatibles amb la humanització de l’assistència.» Boadas també ha incidit en alguns dels projectes de futur del CST: «la sostenibilitat, tant del sistema sanitari com del medi ambient, i el tema de la salut i l’esport.»

Antònia Villalba, per la seva banda, ha remarcat el fet que «aquesta serà casa vostra durant alguns anys. El vostre món serà la formació, i aquest món estarà ple de llargues jornades, de guàrdies, d’estudi, de pacients… Venen anys de molta feina però és una feina per la qual heu lluitat molt de temps. Us aportarà il·lusió.»

Villalba també ha destacat el fet que «veniu d’una època en què heu fet un treball molt individualitzat, preparant exàmens, i ara passeu a formar part d’un tot, complex, que sense tots plegats no tira endavant. El pacient no avança sense tots nosaltres.»

Després ha estat el torn de Miquel Aranda, que ha manifestat que «sortireu com a excel·lents especialistes i podreu treballar a qualsevol nivell assistencial.» Aranda també ha destacat que més de la meitat dels residents d’enguany són de fora de Catalunya i d’Espanya, i s’ha mostrat convençut que això «enriqueix la nostra institució.»

Després, i com ja és tradició al CST, cada resident s’ha presentat i ha explicat la seva procedència a tot l’auditori.

Seguidament ha tingut lloc la conferència Professionalisme del segle XXI, a càrrec de Miquel Aranda, director de l’Àrea del Coneixement del CST.

Altres notícies d’interès