El Consorci Sanitari de Terrassa, finalista dels premis #BeInclusive EU en la categoria de millor projecte promotor de la inclusió social a través de l’esport

El dimarts 2 de maig va tenir lloc a Estocolm (Suècia) la cerimònia d’entrega dels premis #BeInclusive EU Sport 2022, com a part del Fòrum de l’Esport de la UE

En aquesta edició el Consorci Sanitari de Terrassa va ser finalista amb el projecte ‘El futbol sala com a eina terapèutica i mecanisme d’inclusió social per a pacients a centres de salut mental’ en la categoria de ‘Trencant barreres en l’esport’, que inclou projectes que mostren inspiració, donant exemples positius d’empoderament i models a seguir de grups amb menys oportunitats.   

L’esport i l’exercici produeixen beneficis físics, psicològics i socials, essent importants tant en l’àmbit terapèutic com en el preventiu. El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) es va plantejar, ja fa més de quatre anys, desenvolupar un programa d’esport, centrat en la pràctica del futbol sala, i dirigit a persones amb problemes de Salut Mental, juntament amb familiars, professionals o qualsevol altra persona que en volgués formar part.

Maria Montoro, sotsdirectora de l’Àmbit de Salut Mental del CST  i David López, infermer de Salut Mental del CST i artífex del Projecte CSMA Egara Futsal, van ser els encarregats de recollir el premi.

L’altre finalista de la categoria va ser ‘Pobles en moviment GO’ de Finlàndia. El guanyador va ser ‘Free Movement Skateboarding per al benestar, l’empoderament i la cohesió social dels joves atenesos a través de l’skateboarding’ de Grècia.

Les altres dues categories que optaven a premis eren ‘Promoure la igualtat de gènere en l’esport “Be Equal”’ i ‘Esport per a la pau’. En aquesta edició del #BeInclusive EU Sport Awards hi van participar noranta-set projectes, nou dels quals van ser els finalistes de les tres categories.