El Consorci Sanitari de Terrassa imparteix per cinquena vegada el curs Advanced Pediatric Life Support de l’Acadèmia Americana de Pediatria

  • 15/11/2022
  • CST

El 14 i 15 de novembre ha tingut lloc a l’Hospital de Terrassa l’Advanced Pediatric Life Support (APLS), un curs d’urgències pediàtriques de l’American Academy of Pedatrics (AAP)

Aquesta és la cinquena sessió que es fa a l’Hospital de Terrassa, que juntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu és una de les dues úniques seus acreditades a Catalunya per l’AAP.

L’APLS és un curs de maneig inicial i tractament avançat del nen greu i suport vital, promogut i avalat per l’Acadèmia Americana de Pediatria i que a Espanya té el suport de la Sociedad Española de Urgencias Pediátricas (SEUP)  i està estructurat en conferències, tallers, simulacions  i discussions amb grups reduïts d’alumnes .

L’objectiu principal d’aquesta formació fou conèixer els aspectes fonamentals per a poder realitzar una detecció precoç i un correcte maneig del infant greu en Pediatria.

Els cursos APLS desenvolupen en el seu temari una àmplia gamma de trastorns pediàtrics aguts i estan basats en casos clínics, cosa que fa que l’aprenentatge sigui més interessant i real. Entre els processos que s’estudien hi ha malalties agudes com meningitis, sepsis, deshidratació, pneumònia, diarrea, insuficiència renal, convulsions, shock i d’altres trastorns respiratoris i cardiovasculars. També es consideren aspectes relacionats amb malalties cròniques com la cetoacidosi diabètica, estatus asmàtic i epilèptic, cardiopaties congènites, trastorns gastrointestinals i situacions de maltractament infantil.

El curs ha estat dirigit pel Dr. Abel Martínez, cap de Servei de Pediatria del CST i vicepresident de la Societat Espanyola d’Urgències Pediàtriques, s’ha adreçat a professionals sanitaris que treballen amb nens tant a l’Atenció Primària com a Urgències i està acreditat per l’American Academy of Pedatrics (AAP) i l’American College of Emergency Phsysicians (ACEP).

Etiquetes acepAPLSseup